R5 1600 AF-B450 S2H-RX460 sistem Monterey ile uyumlu mu?

uozturrk

Kilopat
Daha fazla  
Sistemim:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 AF 12nm
  • Anakart: Gigabyte B450-S2H
  • Ekran kartı: MSI RX460 2 GB 128bıt DX12
  • RAM: Patriot Viper Elite II 8x2 16 GB 3600MHz CL20
  • SSD: WD SN570 NVMe 500GB 3500/2300MB

Herkese iyi günler. Sistemime macOS Monterey kurmak istiyorum. Biraz araştırdığımda parçaların Monterey sürümü ile uyumlu olduğunu gördüm. Sizce sorunsuz çalışır mı? Aramızda aynı sistem ile deneyimleme imkanı bulmuş arkadaşlar fikirlerini belirtirse memnun olurum.
Bu arada bu parçalar için EFI dosyası hazırlayan oldu mu daha önce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurabilirsiniz hocam, bir sorun yaşayacağınızı sanmam. Daha önce aynı özellikteki sisteme EFI hazırlayan bulamadım, kendiniz ayarlayacaksınız. Technopat'taki Monterey imajını USB'ye yazdırdıktan sonra OC EFI diye bir bölüm oluşur. O bölüm içinden EFI/OC'ye girip 6 çekirdek Ryzen B450 için uyumlu olan configin adını config.plist olarak değiştirin. Sonra kuruluma geçebilirsiniz.
1649251792236.png

Son düzenleme:
Kurabilirsiniz hocam, bir sorun yaşayacağınızı sanmam. Daha önce aynı özellikteki sisteme EFI hazırlayan bulamadım, kendiniz ayarlarsınız. Technopat'taki Monterey imajını USB'ye yazdırdıktan sonra OC EFI diye bir bölüm oluşur. O bölüm içinden EFI/OC'ye girip 6 çekirdek Ryzen B450 için uyumlu olan configin adını config.plist olarak değiştirin. Sonra kuruluma geçebilirsiniz.
Eki Görüntüle 1351624
Çok teşekkür ederim. Sadece bu işlem yeterli oluyor mu peki ? kext dosyası ayarlamam gerekir mi ?

Çok teşekkür ederim. Sadece bu işlem yeterli oluyor mu peki? Kext dosyası ayarlamam gerekir mi?
Hayır yeterli olmaz. Diğer donanımlar için hangi kextler gerekliyse onları da EFI'ye işleyeceksiniz.
Gerekli kextleri bulduğunuzda EFI/OC/Kexts klasörüne atın ve confige işleyin.

Hayır yeterli olmaz. Diğer donanımlar için hangi kextler gerekliyse onları da EFI'ye işleyeceksiniz.
Gerekli kextleri bulduğunuzda EFI/OC/Kexts klasörüne atın ve confige işleyin.
Böyle bir rehber arıyordum bulamamıştım. Eksik olmayın

Neredeyse aynı sistemi kullanıyoruz. B450M S2H - R5 2600 bulunan sistemime Monterey kurmak istiyorum ben de. Gerekli olan kext'leri nereden ediniyorsunuz acaba? Donanım kimliği + kext olarak aratıp mı bulacağız hepsini?

@Artyom Alekseyevich Ethernet, varsa Wi-Fi kart modellerini ogrenip desteklenip desteklenmedigini, varsa da kexti indirip isliyorsun. Zaten AMD tarafinda kext cesitliligi yok.

Ben Ethernet üzerinden kullanıyorum. Sadece Ethernet kexti indirip işlemem yeterli olur mu?
Anladığım kadarıyla bilgisayarımla uyumlu işlemci configinin adını değiştirip Ethernet kextini de işledikten kuruluma geçebiliyorum.
Bu arada 165Hz monitör kullanıyorum DP üzerinden. Uyumlu olur mu?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı