R5 1600 AF bilgisayarda donma ve ses takılması sorunu

Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar Windows 10 işletim sistemi kullanıyorum. Sistemin bazı parçaları yeni ve bazı parçaları garantisinin bitmesine az kaldı. En azından sorunlu parça var ise garantisi bitmeden servise gönderebileyim. Sistem:
  • Ryzen 5 1600 AF
  • B450 Auros Elite
  • ASUS GTX 970
  • Kingston HyperX Fury HX432C16FB3/8 Siyah 8 GB DDR4 3200 MHz CL16 R
  • Zalman Z3 Plus
  • Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache SATA 3 Sabit Disk
  • SanDisk SSD Plus 240GB 530MB-440MB/s SATA 3 2.5" SSD SDSSDA-240G-G26
Oyundayken bazen 2 kere bazen 1 kere sadece oyun içi karşılaştım. Ses ve görüntü takılıyor yaklaşık 10 - 15 saniye sürebiliyor. Sistem sıcaklığında herhangi bir sorun görünmüyor bu takılma olurken. Oynadığım oyunlar PUBG vs. gibi oyunlar değil! Yani RAM kullanımını yüksek gerektirecek oyunlar değil. Human Fall Flat ve LoL oynarken bu sorun ile karşılaşıyorum. RAM kullanımı 7 GB bile olmuyor. HDD ve SSD'den şüphelendim. Ama herhangi bir sorun göremedim. Ekran kartı testini bir hafta olmadı yapalı ve bir sorun çıkmadı. AIDA64 üzerinden rapor aldım, SSD ve HDD testlerini de yaptım. Hepsi ektedir. Lütfen RAM'den dolayı olduğunu söylemeyin. Dediğim gibi RAM kullanımı çok yüksek değil. Tek test etmediğim RAM'ler kaldı. İşin ilginç yanı mavi ekran hatası da almıyorum.
Örnek olması için attım, bu ses ve görüntü bu şekilde takılıyor ve yaklaşık 10 - 15 saniye sürüyor. Tarayıcı açıkken değil oyunlar da oluyor bu durum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3.jpg

4.jpg

5.jpg

11.jpg

2222.jpg

6.jpg

Aida64 Rapor

Bu sesi biliyorum. İşlemci kullanımı 100 olunca böyle yapıyor. Eski işlemcimde yaşıyordum. Fakat 6C-12T işlemci de böyle yapmaması gerekiyor. Benim tahminim ya arkada büyük bir güncelleme, indirme vs var ama kesin konuşmayım. Görev yöneticisi>hizmetler kısmından Windows Search'i durdurup deneyebilir misiniz?

Halay çekmiş mübarek.
Sesli güldüm. 😂
ssd.jpg
Bu sesi biliyorum. İşlemci kullanımı 100 olunca böyle yapıyor. Eski işlemcimde yaşıyordum. Fakat 6C-12T işlemci de böyle yapmaması gerekiyor. Benim tahminim ya arkada büyük bir güncelleme, indirme vs var ama kesin konuşmayım. Görev yöneticisi>hizmetler kısmından Windows Search'i durdurup deneyebilir misiniz?

Windows Search kapalı zaten.

Hem SSD hem de HDD' ye yükledim oyunları hiçbir sorun olmuyor, psikolojim bozuldu.
Aynı sorunu bugün yine yaşadım. Arkada discord ve lol açık bilgisayar dondu. Oyun dosyası SSD' ye yüklü olmasına rağmen.
Anakartın bellek destek listesine baktım, orada kullandığım RAM' i göremedim. Ondan kaynaklı olabilir mi?

Son düzenleme:
XMP ayarını kapattıktan sonra RAM' i test ettim. Hata bulamadı.

1.jpeg 2.jpeg 3.jpeg

Şöyle bir konu ile karşılaştım. Başka bir forumda, farklı bir marka ile sorunu yaşayanlar olmuş ve BIOS güncellemesi ile düzelmiş.

XMP kapalı kullanıyorum. Bir sorun olursa tekrar bildireceğim.
Bu konuyu da görünce kesin kanaat getirdim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı