R5 1600 AF sistem kapanıyor

batuhanuzun

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 (2 Adet)
SSD veya HDD modeli
240GB SanDisk
Ekran kartı
GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6
Anakart
GA-A320M-S2H
İşlemci
R5 1600 AF
Herkese selamlar, hızlıca konuya girmek gerekirse normal şartlarda belirttiğim özelliklerdeki kasa benim 2. kasam. Main PC 3070 Ti sıvı soğutmalı R5600X işlemci olan bir bilgisayar. İşin garip tarafı, ikisinde de aynı sorun ile karşı karşıyayım. BIOS'u açtığım anda iki bilgisayarda da sıcaklık değeri 75+lardan başlıyor (sıvı soğutmalı olan fix 84'ten başlıyor) ve hangi sayıdan başlıyorlarsa başlasınlar 5-10 saniyede bir +1 ekleniyor sıcaklığa. Diğer PC'de temizlik yapacağım büyük ihtimalle termal macundan kaynaklı veya sıvı soğutmadan ancak şu an konuyu oluşturduğum kasada aynı problem neden yaşanıyor olabilir? Sırf algılayabilmek için farklı PSU kablosuyla bile denedim zaten ikisinin de PSU'ları farklı. İkisinde de aynı sıcaklık problemiyle karşılaştığım için şaşkınlık içerisindeyim, ek olarak odam normal bir sıcaklıkta ve hava alan bir yerde yani çevre ısısı ile ilgili olan bir durum değil fikri olan var mıdır?

Bu bilgilere ek olarak main PC'mde over temperature hatası alıyordum, daha F1 F10 yapıp BIOS'a gir çık yaptıktan sonra açılıyordu sıkıntısız ancak son 1-2 gündür bu hatayı da geçemez olmuştum. BIOS üzerinden disabled edip ilerlemek de istemedim çünkü sıcaklık problemi giderilmiyor, iki PC'de de 10sn içinde sıcaklık +1 +1 artmaya devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı