R5 1600 AF sistem kendi kendine reset atıyor

Al_46

Hectopat
Sorunla ilk defa RDR Online da yaşadım ve birkaç defa. Bazen oynatıyor bazen reset atıyor. Ama CS çok oynamama rağmen 1 defa attı.
Bilgisayarım son zamanlar da kendine restart atıyor. (Mavi ekran çıkmadan)
Bu iki şekilde oluyor;
Kasa RGB vs kökten kapanarak res atıyor.
Bazen de RGB'ler vs. yanarken yani Windows'tan yeniden başlatmış gibi oluyor.
Çoğunlukla oyunlar da olsa da az da olsa Chrome'da falan takılırken de olmaya başladı.
Aklımda format atma gibi bir fikir var ama onu yapmaya da korkuyorum bilgisayar kendini kapatırsa diye.
Sistemim:
-MSI B450M-A PRO Max.
-Palit GTX 1660 Super OC.
-AMD R5 1600 AF.
-RAM Crucial Balistix CL15 3000 (2x8)
-PSU 550W(GameGaraj'dan aldım sadece GameGaraj logo var model yazmıyor.)
-SSD Crucial BX500 480 GB.
-HDD WD Blue 1TB.
(PSU'dan biraz şüpheleniyorum ama nasıl test edeceğim, bilmiyorum.)

Büyük ihtimalle ısınmadan dolayı, RDR Online 15-20 dakika oynayıp sıcaklık değerlerinizi atın.

Aynı sorunu 4-5 gündür ben de yaşıyordum. Daha sonra güç kaynağım tamamen vefat etti. Benim sorunum güç kaynağındaydı senin sorunun da güç kaynağı olabilir. Başka bir güç kaynağı ile test edebilirsin.

Büyük ihtimalle ısınmadan dolayı, RDR Online 15-20 dakika oynayıp sıcaklık değerlerinizi atın.

Oyuna girer girmez oluyor genelde ve ekran kartı ve işlemci sıcaklıkları normal kontrol ettim.

Sorun büyük ihtimalle harddiskten olabilir, reset atıyorsa.

RDR harddiskte ama Chrome dur CS:GO dur SSD de. Aslında dediğinizde belki olabilr en çok olduğu oyunlar RDR ve Warzone. Ama işte SSD dekilerdede oluyor.

RDR harddiskte ama Chrome dur CS:GO dur SSD de. Aslında dediğinizde belki olabilr en çok olduğu oyunlar RDR ve Warzone. Ama işte SSD dekilerdede oluyor.

Windows nereye kurulu? Ek olarak HDD'nin SATA ve güç kablosunu çıkararak SSD de kurulu bir oyuna girip atıyor mu atmıyor mu deneyebilir misiniz? HDD çok şüpheli.

Windows nereye kurulu? Ek olarak HDD'nin SATA ve güç kablosunu çıkararak SSD de kurulu bir oyuna girip atıyor mu atmıyor mu deneyebilir misiniz? HDD çok şüpheli.

Windows SSD de kurulu. Dediğinizi deneyeceğim. Peki ekran kartı veya PSU da olma ihtimali nedir?
Test yaptım ve değerler bu şekilde sanırım kötü nerdeyse yarısı

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (221).png
    26,1 KB · Görüntüleme: 42
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…