R5 1600 AF ve GTX 1070 Ti Düşük FPS

OkanAlp

Hectopat
Merhabalar arkadaşlar.
Gigabyte B450M S2H
Ryzen 5 1600 AF
GTX 1070 Ti
2TB ve 540GB HDD
240GB SSD
8 GB DDR4 2400-2600MHz RAM
4 Adet fan mevcut
500Watt PSU
Nagas G666 kasaya sahibim. (Kasanın yanındaki plastiği hava alsın diye ince bir bez ile değiştirdim.)
FPS kaybının nedeni nedir? Örneğin Warzone oyununda 10 FPS görüp oyunun donduğunu gördüm.
Öncelikle PSU mu değiştirmeliyim yoksa RAM mi?
Genel yaptığım Benchmark testlerinde RAM Max %45 perf. Veriyor keza daha bugün almama rağmen işlemcim yük altında bayağı kötü perf. veriyor

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'inizin Mhz değerleri düşük, onun dışında herhangi bir sorun yaratacağını zannetmiyorum. Format atın. Eğer crack kullanıyorsanız, crack programları deli gibi CPU harcar. Güç kaynağı 500W biraz düşük. Minimum 600 şart.

RAM'inizin Mhz değerleri düşük, onun dışında herhangi bir sorun yaratacağını zannetmiyorum. Format atın. Eğer crack kullanıyorsanız, crack programları deli gibi CPU harcar. Güç kaynağı 500W biraz düşük. Minimum 600 şart.
crack kullanmıyorum işlemci anakartı daha bgün aldım ama deli gibi fps kaybı yaşıyorum. fps kaybının psu ile pek bi alakası olduğunu sanmıyorum hocam ama tüm sorunlarımı çözdüğümde zaten 700watta geçicem inşallah.

FPS kaybının %90 sıkıntısı RAM'den kaynaklı en az 16 GB (8x2) olmalı. Frekans olarak 3000 olmalı.

Öncelikle PSU değiştirmeniz FPS açısından gereksiz. Kaliteli bir markaysa sisteme yeterli gelir. Ryzen işlemci kullanıyorsunuz, ryzen serisi işlemciler yüksek frekanslı RAM ile etkili çalışırlar. RAM değiştirebilirsiniz veya 3000 MHz yada 2933 MHz OC yapabilirsiniz. Ayrıca FPS düşmesi diskten kaynaklı da olabilir. HDSentinel ile sağlıklarına bakın.

Ek olarak; Userbenchmark gibi siteler kullanmayın.

Hocam şu an 700 Watt PSU'ya geçtim fakat hala userbenchmark testinde RAM işlemcim düşük performans veriyor
RAM işlemcinin performansını düşür mü? 1*8 GB 2400 MHz
Yoksa aynı RAM'dan bir daha almam yeterli mi?
2400 mhz bir ram daha alın. Çift kanal ram perfomansı devasa derecede arttırıyor. Youtube da birçok örneği mevcut.

PSU marka ve modeli nedir?

Gametech blach Gold 700Watt
Öncelikle PSU değiştirmeniz FPS açısından gereksiz. Kaliteli bir markaysa sisteme yeterli gelir. Ryzen işlemci kullanıyorsunuz, Ryzen serisi işlemciler yüksek frekanslı RAM ile etkili çalışırlar. RAM değiştirebilirsiniz veya 3000 MHz ya da 2933 MHz OC yapabilirsiniz. Ayrıca FPS düşmesi diskten kaynaklı da olabilir. Hdsentinel ile sağlıklarına bakın.

Ek olarak; userbenchmark gibi siteler kullanmayın.

Yani 2*8 3000MHz-3200MHz RAM alacağım değil mi hocam?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı