R5 1600 AF ve RX 580 grafikler bozuk ve sistem kilitleniyor

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU : R7 5800X
MB : Msi B550-A Pro AM4 Socket MB
RAM : 4x8 3200Mhz CL15 XPG D41 Tuf alliance
SSD : 1 TB 980 Evo +G1 1TB + 512GB M.2 XPG S20G
PSU : NZXT 650W 80+ Gold
CASE : DLX21
GPU : RTX 3070 TI 8GB GDDR6X EVGA FTW3 Ultra
Keyboard : XPG Summoner Red SW
Mouse : Razer deathadder V2
Headset : Hyper X Cloud II wireless
Monitor : Asus rog strix 320Hz 2k 27"
Meslek
Radyoloji teknikeri
Herkese merhaba. Yaklaşık 2 3 gün önce bir konu açmıştım 0x00000 Engine error diye bir şey. O sorunu çözdüm sanıyordum lakin bu sefer apayrı bir şey oldu ve hiçbir yerde çözümüne rastlamadım.
Sorun şu... Ben genel olarak rekabetçi oyunlarını oynarım. Sistemim oldukça serin, klimanın tam altındadır. Ortalama çalışma ısısı 35-60 arasındadır.
Apex Legends, GTA 5, CS:GO, League of Legends, Dying Light ve The Forest oyunlarını oynamaktayım.
Bu oyunlardan Apex Legends'te olanları özetliyorum... Oyuna girmeyi başarırsam doku bozuk oluyor her şey birbirine giriyor (örnek resimleri vereceğim) bu olay arada oluyor ve ardından sistem kilitlenip kalıyor. Görüntü gitmiyor, mavi ekran veya çökme uyarısı yok, donup kalıyor ve ben mecburen bilgisayarı zorla yeniden başlat yapmak zorunda kalıyorum. GTA 5'te de olan bir sorun bu ayınısı ama doku bozulma olayı nadiren çıkıyor karşıma. Loading ekranında kilitlenme daha sık. Dying Light'ta sadece doku cinnet geçiriyor. Dünyadan aşağı bakabiliyor duvardan her şeyi görüyorum. CS:GO'da sorunsuz ne çökme doku bozulma veya kilitlenme olmuyor ayını şekilde League of Legends için de geçerlidir. Yardımlarınızı dört gözle bekliyorum ve çözümüne yardım edecek arkadaşımızı karşılıksız bırakmayacağım. Saygılarımla.
Sistem bileşenleri detayılı bir şekilde aşağıda veriyorum:
İşlemci: Ryzen 5 1600 AF 12jnm 3.20GHz tamamen otomatik overclock yoktur.
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max.
Bellekler: Adata XPG TUF 2x8 DDR4 3200MHz CL 16 bellekler.
Ekran kartı: Sapphire RX 580 GDDR5 3.0PCI 4 GB stock hali ile kullanıyorum. Tüm güç gereksinimleri sağlandı.
Depolama: Samsung 860 Evo 500GB.
Güç kaynağı: FSP series 80+ Bronze 600W güç kaynağı.
İşlemcide 360mm sıvı soğutucu mevcuttur 28 boşta yük altında azami olarak 50'ye zorlamaktadır.
Fan kontrolu tamamen otomatiktir.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro 64 Bit (etkinleştirilmemiştir)

Dosya Ekleri

• images (29).jpeg
    images (29).jpeg
    46,5 KB · Görüntüleme: 92
  • images (31).jpeg
    images (31).jpeg
    33,5 KB · Görüntüleme: 91
  • images (30).jpeg
    images (30).jpeg
    61,1 KB · Görüntüleme: 95
  • images.png
    images.png
    3,8 KB · Görüntüleme: 100
  • 20200617_015230.jpg
    20200617_015230.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 100
Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz araştırdım lakin bir sürü şey çıkıyor, DirectX güncelleyin, Visual++ indirme, oyunları tam ekran modundan çıkarıp oynama, oyunlardayken ekstra kaydetme programlarını kapama, ERR_GFX_D3D_INIT bu hata için bulduklarım bunlar lakin doku bozulma olayıbı bilmiyorum ne yazık ki
Bana kalırsa benim aptallığım yüzünden bunlar oluyor... Çünki bildiğim kadarı ile furmak ekran kartının suyunu çıkarıyor. Haksız mıyım ? Düzgün bir windows kurmayı başarsam ve kurduktan sonra hangi uygulamaları falan kuracağımı bi bilsem hiç bir sorun kalmayacaktır...
20ci dakikada furmark ve halen sistem stabil. GPU %100 GPU FAN %75 GPU Temp : 69 CPU Temp 65 Cpu load %100 GPU clock 1.420 CPU clock 3.600

Bana kalırsa benim aptallığım yüzünden bunlar oluyor... Çünkü bildiğim kadarı ile furmak ekran kartının suyunu çıkarıyor. Haksız mıyım? Düzgün bir Windows kurmayı başarsam ve kurduktan sonra hangi uygulamaları falan kuracağımı bir bilsem hiçbir sorun kalmayacaktır...

Tekrardan temiz bir Windows kurup üstüne AMD adrenalin son sürüm kurmak ve diğer seyleri güncellemek sorunu çözebilir ama kesinlik yok ve başka deneyecek bir şey de kalmadı, Windows 10'un kendi kurtarma seçeneklerinde sıfırlama seceneği vardı yanlış hatırlamıyorsam, ne kadar fark eder bilmiyorum USB ile kurmaktan ama her şeyi sil tarzı bir seçenek vardı onu seçerseniz tüm verileri Driver'leri vs silip yep yeni bir Windows kuruyordu galiba, forumda bunun hakkında konular mevcuttu

Tekrardan temiz bir Windows kurup üstüne AMD adrenalin son sürüm kurmak ve diğer seyleri güncellemek sorunu çözebilir ama kesinlik yok ve başka deneyecek bir şey de kalmadı, Windows 10'un kendi kurtarma seçeneklerinde sıfırlama seceneği vardı yanlış hatırlamıyorsam, ne kadar fark eder bilmiyorum USB ile kurmaktan ama her şeyi sil tarzı bir seçenek vardı onu seçerseniz tüm verileri Driver'leri vs silip yep yeni bir Windows kuruyordu galiba, forumda bunun hakkında konular mevcuttu
Aslında bir yandan baktığımızda kartta problem olsa diğer oyunları da oynatmazdı... Deneyeceğim artık hayırlısına kalmış... Zaten 5600xt almayı planlıyordum ona da driver problemi falan diyen oldu iyice ekran kartlarına düşman çıkmaya başladım.

Aslında bir yandan baktığımızda kartta problem olsa diğer oyunları da oynatmazdı... Deneyeceğim artık hayırlısına kalmış... Zaten 5600XT almayı planlıyordum ona da Driver problemi falan diyen oldu iyice ekran kartlarına düşman çıkmaya başladım.

NVIDIA alabilirlisiniz Driver konusunda daha rahattır, bu aralar iyice AMD RX serisi kartlarda sorunlar çıkmaya vs başlamış bana hiç denk gelmedi, inşallah sorununuz düzelir

Bu arada FurMark'ta 4 saat test etmek biraz uzun bir süreymiş, anladığım kadarıyla tatmin olma seviyen biraz yüksek ve titiz birisin. Bu ne kadar güzel bir şey olsa da suyunu çıkarmamak lazım bana göre. FurMark'ta bir testi 10-20 dakika yapabilirsin, ve bu full yük performansını görmeye yeterlidir.

Bu süreleri aştıktan sonra değişiklik göremeyeceğin gibi sadece kartına gereksiz yük olmuş olursun o kadar. Mining için ekran kartını kullanmak gibi düşün :/ Tabi bu benim şahsi fikrim, uzman olarak söylemiyorum.

Görüntü dondu kaldı lakin ses geliyor hala...

Dosya Ekleri

• 15927260292937269497635692217712.jpg
    15927260292937269497635692217712.jpg
    790,8 KB · Görüntüleme: 57
Bende de aynısı oluyordu sistemimiz aynı şöyle çözdüm ben;
Bu sorun bende Online oyunlarda oluyordu offline oyunlarda sıkıntı yoktu. Önce AMD uygulamasından güç tasarrufuna alacaksın Online oyunları bir de PC'yi açtığın gibi oyuna girme 5-10 DK bekle ondan sonra oyuna gir ben böyle yaptım 1 ay önce o günden beri olmuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı