R5 1600 AF'ın kötü bir işlemci olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşım zaten isteyen istediği CPU'yu seçer bütçesine uygun şekilde, sanki fiyatları aynı...
 
Taaak 1600 AF çıkartmış vurmuş masaya 🤣.
1595618007169.png

Madem 2600 bu işlemciye göre çok daha iyi, atın bakalım test. Anlamazsanız falan diye üstteki mavi olanlar benim skorum 🤣. CPU-Z indir test et bedava. Konu başında SS atan kanıt atan sizdiniz sözde. Alın size kanıt gibi kanıt bekliyorum. Ayrıca bir testte %1 30 FPS olması bir şeyi kanıtlamaz. Testin 5-10 kere yapılıp ortalamasına bakmak lazım her test aynı sonucu vermez. Belki o videoda bir sorun oldu da 30 oldu bilemezsin.
 
Son düzenleme:
@Mutluww Bak şimdi sana anlatayım, bu iki işlemci aynı mimari ve üretim teknolojisi ile yapılmış, bu durum da iki işlemciden hangisinin daha güçlü olacağını 2 şey belirler:

1-GHz Hızı
2-Çekirdek Gücü

Şimdi bakınca ikisinin arasında 0.3 GHz fark ile 2600 daha yüksek GHz hızı sunuyor, peki çekirdek gücüne nasıl bakarız? Cinebench R20 Multi Core ve Single Core testleri belirler, iki işlemci arasında 0.3 GHz fark olmasına rağmen aynı puanları alıyorlar, bu ne demek biliyor musun? Bu durumda 1600 AF'nin çekirdekleri daha güçlü demek. Tabii bunu kabullenip kabullenmemek sana kalmış.


Oyunda %1 FPS'nin 30 olmasını söyleceksin muhtemelen, daha sen yazmadan cevabı vereyim. Öncelikle her benchmark testi aynı sonucu vermez, bazen farklı değerleri verebilir, ayrıca bazı oyunlarda 1600 AF daha yüksek %1 FPS performansı veriyor.
 
11 sayfalık bir konu değil zaten. Bir bilgi doğru veya yanlış olsa bile körüne körüne bağlanmak cahilliktir.

Kendini patron sanıp benim söylediğim doğru demek ise inatçılıktır, kendini beğenmişlik ve şımarıklıktır.

Değişkenleri hiçe sayıp işlem yapmak ise bilimden uzak düz dünyacı kafasıdır.

Konuyu buraya bile getirmemek lazım. Direk olarak "haha" basıp geçmek lazım. Eh herkes lafımda lafımda diyor...

Yoksa burada durumu Zeus bile anlatsa anlamı yok.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı