R5 1600 Detroit'te 90 dereceye ulaşıyor

ShitShotTR

Hectopat
R5 1600 işlemci ile Detroit oynarken işlemci kullanımı genelde hep %100 olarak görünüyor ve işlemci 90 derecelere kadar çıkıyor. Ama kasanın kenarına dokunduğumda pek bir sıcaklık hissetmiyorum ve sıcaklık artışları birden 10, 15 derece kadar oluyor. MSI Afterburner yanlış gösteriyor olabilir mi? 90 derecede işlemcinin kapanması gerekiyor diye biliyorum çünkü. Diğer oyunlarda bu kadar olmuyor.

1600'de maksimum sıcaklık 95 derecedir oradan sonra frekans kesilir. 90 derece yüksek oyundaki kullanım için. Kasada hissetmemen çok normal. Isınan kasa değil işlemci. :D Kasandaki hava akışı nasıl? Termal macun ne zamandır yenilenmiyor?

Anlık 10-15 derece sıcaklık artışının sebebi CPB ayarının açık olmasından kaynaklı. Başka bir sebebinin olduğunu düşünmüyorum. CPB kapatman durumunda işlemciden %10-15 kadar performans kaybı yaşıyorsun ama sıcaklıklar çok güzel düşüyor. GPU'ya abanan oyunlar oynuyorsan CPB ayarını kapatman hayatında büyük bir kayıp değil. Kasan nedir ve sistemin en son bakımı ne zaman yapıldı?

Anlık 10-15 derece sıcaklık artışının sebebi CPB ayarının açık olmasından kaynaklı. Başka bir sebebinin olduğunu düşünmüyorum. CPB kapatman durumunda işlemciden %10-15 kadar performans kaybı yaşıyorsun ama sıcaklıklar çok güzel düşüyor. GPU'ya abanan oyunlar oynuyorsan CPB ayarını kapatman hayatında büyük bir kayıp değil. Kasan nedir ve sistemin en son bakımı ne zaman yapıldı?
O ayar nedir acaba tam olarak? Ve nasıl kapatacağım?
1600'de maksimum sıcaklık 95 derecedir oradan sonra frekans kesilir. 90 derece yüksek oyundaki kullanım için. Kasada hissetmemen çok normal. Isınan kasa değil işlemci. :D Kasandaki hava akışı nasıl? Termal macun ne zamandır yenilenmiyor?
Kasanın bakımını arkadaşım zamanında yapmıştı. Kasa ile alakası yok. Arkadaşım adına yazıyorum bu arada. Arada böyle oluyormuş. 10 dk 65 derece sonraki 10 dk 90 dereceye çıkıyormuş. Bütün grafik ayarlarında denemiş.

O ayar nedir acaba tam olarak? Ve nasıl kapatacağım?
BIOS'a girip kapatabilirsin. ''Core Performance Boost'' diye geçer ismi. Bazı anakartlarda ismi değişiklik gösterebilir ama amaç aynı.

Hocam bir termal macun değişmenizi öneririm. Ben imzamda ki laptopta 105 derece gördüm klavyeye dokunamıyordum dahi kapanmadı. Serviste bir şey olmaz çok ısınırsa kendini kapatır zaten dedi :(.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı