R5 1600 GTX 1070 yüksek FPS'e rağmen takılma

BerkAbi

Hectopat
Selamlar herkese. Birçok oyunda yüksek FPS değerleri almama rağmen oyunlarda kasma oluyor (tearing değil). Aynı şekilde GPU kullanımı %98-99 arasında değişiyor, CPU kullanımı ise %30 civarında. VSync açtığımda FPS 60'a sabitleniyor ve donma olayı tamamen ortadan kalkıyor (GPU kullanımı %50'lere düşüyor). 1 hafta kadar önce hiç böyle bir sorun yaşamıyordum. Çok araştırma yaptım fakat bir çözüm ya da hata nedeni bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim GTX 1070, Ryzen 5 1600, 16 GB RAM.

Alacağın ekran kartının sıkıntı yapacağını pek sanmam. Fakat elinden gelirse 2K monitör almak en mantıklısı.

Monitörümü uzun bir süre değiştirmeyi düşünmüyorum. Ayrıca daha yeni aldım sayılır. 1 yıl olmadı. AOC 24G2U 144Hz. Süper bir monitör bu. İşlemci değiştiririm ama onu değiştirmem bayağı bir süre. Ryzen 5 1600 AF ile GTX 1080 kullanan gördüm. 2600 ile 1080 paşa paşa kullanılır.Ayrıca eski 10 serisi bir nvidia kart almam bu zamandan sonra.Ne çıkacağı belli olmaz garantisi olsa dahi.2060s aorus almayı planlıyorum bütçem olursa.

Oyunların kurulu olduğu SSD veya HDD kapasitelerinin 10% boş olmasını tavsiye ederim. Benzer durum yaşadım, bu şekilde çözdüm. Steam oyunları oynuyorsan, dosyaları doğrulamayı dene. Bunlar dışında pek yardımcı olamayacağım, umarım düzelir.

Kendi problemim açısından çözüm aramak için bu konuyu açmıştım, bir kısım konu hariç saçma sapan yorumlar yapıyor, yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar üzerinize alınmayın hepinize teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı