R5 1600 GTX 1660 Super Sistem Valorant ve LoL'de Düşük GPU Kullanımı

AjanBey

Hectopat
RAM
T-Force Vulcan (8x2) 16 GB 3200 mhz CL16
Ekran kartı
Gainward Ghost GTX 1660 Super
Anakart
MSI B-450M Pro M2
İşlemci
Ryzen 5 1600
Merhaba arkadaşlar. Sistemi topladığım günden beri bir sorun yaşıyorum ve çözümünü bir türlü bulamadım. Oynadığım bütün oyunlarda sistemim vermesini beklediğim performansı veriyor fakat LoL ve Valorant'ta işlemci ve ekran kartı %25-%30 civarı kullanıyor. FPS 90-120 arasında gidip geliyor. Ne yaparsam yapayım daha fazlasını kullandıramadım. Önerilerinizi bekliyorum.

hocam herkes aynı şeyi yazmış dediğimi anlamıyorsunuz galiba işlemci ve ekran kartı kullanımı %25-30 civarı işlemciyi %100 kullanmıyor yani ayarlar en düşükte de olsa en yüksekte de olsa sonuç aynı anlamaya çalıştığım neden kullanım oranı biraz daha yükselmiyor ve fps im artmıyor 165 hz monitör var ve bunun avantajını kullanamıyorum anladınız mı

Dosya Ekleri

• resim_2023-01-08_020818372.png
    resim_2023-01-08_020818372.png
    2,7 MB · Görüntüleme: 31
Hocam herkes aynı şeyi yazmış dediğimi anlamıyorsunuz galiba işlemci ve ekran kartı kullanımı %25-30 civarı işlemciyi %100 kullanmıyor yani ayarlar en düşükte de olsa en yüksekte de olsa sonuç aynı anlamaya çalıştığım neden kullanım oranı biraz daha yükselmiyor ve FPS'im artmıyor 165 Hz monitör var ve bunun avantajını kullanamıyorum anladınız mı?

LoL'de işlemci ve ekran kartının kullanılmasını gerektiren bir grafik vs yok hani bu oyunda tamamını kullanmasını beklenmez. Oyunda ne var ki ekran kartı kendini tamamen kullansın.

Güç ayarlarından yüksek performans ayarını seç.

"MSConfig" üzerindeki "önyükleme" sayfasında gelişmiş seçeneklere tıkayıp işlemci sayısı tikini açıp en yüksek sayıyı seçin bu 12 olacak sizde.

Bu ikisini yap bakalım ne olacak. Ancak dediğim gibi LoL'de ekran kartının kendini kullanacağı bir grafik yok bu yüzden de işlemcinin de kendini kullanmasına gerek yok.

Grafik düşürmeyi ise Valorant için demiştim.

LoL'de işlemci ve ekran kartının kullanılmasını gerektiren bir grafik vs yok hani bu oyunda tamamını kullanmasını beklenmez. Oyunda ne var ki ekran kartı kendini tamamen kullansın.

Güç ayarlarından yüksek performans ayarını seç.

"MSConfig" üzerindeki "önyükleme" sayfasında gelişmiş seçeneklere tıkayıp işlemci sayısı tikini açıp en yüksek sayıyı seçin bu 12 olacak sizde.

Bu ikisini yap bakalım ne olacak. Ancak dediğim gibi LoL'de ekran kartının kendini kullanacağı bir grafik yok bu yüzden de işlemcinin de kendini kullanmasına gerek yok.

Grafik düşürmeyi ise Valorant için demiştim.
Allah aşkına salın şu lolü tamam, valo da neden alamıyorum peki. En düşük ayarlarda oynuyorum. Bu arada dediklerinizi yaptım fakat birşey değişmedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı