R5 1600 Sistem açılışta "Checking Disk" Hatası

BIOS'umun sürümü zaten F7a. Son sürüm yani. Dolaylı olarak attığın sürüm de kurulu olmuş oluyor. Bu arada BIOS'da Gaming Mode bulamadım. EZ Mode'da kolay overclock var, o da desteklenmiyor diyor şuanlık. Gözüme çarpan tek bir şey var, o da şu:
jkjkl.jpg

RAM'lar 2. ve 4. slota takılmış olarak gözüküyor BIOS'ta. Ama anakartın üstünde belirtilen 1. ve 2. slotlarda.

BIOS'umun sürümü zaten F7a. Son sürüm yani. Dolaylı olarak attığın sürüm de kurulu olmuş oluyor. Bu arada BIOS'da Gaming Mode bulamadım. EZ Mode'da kolay overclock var, o da desteklenmiyor diyor şuanlık. Gözüme çarpan tek bir şey var, o da şu:
Eki Görüntüle 247503
RAM'lar 2. ve 4. slota takılmış olarak gözüküyor BIOS'ta. Ama anakartın üstünde belirtilen 1. ve 2. slotlarda.
Dual Channel olarak çalışıyor mu diye CPU-Z/Memory kısmına bakabilir misiniz? Resim paylaşırsanız sevinirim.

RAM'lar 2. ve 4. slota takılmış olarak gözüküyor BIOS'ta. Ama anakartın üstünde belirtilen 1. ve 2. slotlarda

RAM'ler nereye takılı aşağıda?

upload_2017-7-11_22-38-53.png

Buradaki gibi olması gerkiyor, ya DDR4_1, DDR4_2 olan, ya da DDR4_3, DDR4_4 olan.
upload_2017-7-11_22-42-10.png

Son düzenleme:
Ekran Alıntısı.PNG

Ramlar DDR4_1 ve DDR4_2 slotlarına bağlı. Doğru yerdeler yani. Ayrıca Ramler gördüğünüz gibi Dual Channel olarak çalışıyor. Bir sorun yok. Şuan bütün parçalar sıkıntısız çalışıyor gibi gözüküyor. Bu sorun için Gigabyte'a ticket attım. Eğer parçalarda bir sorun yok ise sorunu bir sonraki BIOS güncellemesinde çözerler herhalde.

Arkadaşlar Gigabyte hızlı çalışıyor anlaşılan :) Ben dün akşam 10 civarı ticket atmıştım, cevap gelmiş bile. Yayınlanmamış bir BIOS güncellemesinin indirme linkini verdiler (F8a). Güncelledikten sonra sorun devam ederse mağazanızla MB'yi değiştirmesi için iletişime geçin dediler. Bu MB nedir anlayamadım ama. Bilen var mı? Bu arada sistemi Inventus'tan aldım.

Eki Görüntüle 247588
Ramlar DDR4_1 ve DDR4_2 slotlarına bağlı. Doğru yerdeler yani. Ayrıca Ramler gördüğünüz gibi Dual Channel olarak çalışıyor. Bir sorun yok. Şuan bütün parçalar sıkıntısız çalışıyor gibi gözüküyor. Bu sorun için Gigabyte'a ticket attım. Eğer parçalarda bir sorun yok ise sorunu bir sonraki BIOS güncellemesinde çözerler herhalde.

Arkadaşlar Gigabyte hızlı çalışıyor anlaşılan :) Ben dün akşam 10 civarı ticket atmıştım, cevap gelmiş bile. Yayınlanmamış bir BIOS güncellemesinin indirme linkini verdiler (F8a). Güncelledikten sonra sorun devam ederse mağazanızla MB'yi değiştirmesi için iletişime geçin dediler. Bu MB nedir anlayamadım ama. Bilen var mı? Bu arada sistemi Inventus'tan aldım.
MotherBoard. Verilen BIOS'u güncelle bakalım ne olacak.

Durum ne oldu? Düzeldi mi? Yüksek frekanslara çıkabiliyor musunuz?
Sorun şu anlık yok. Ama şu anlık. BIOS'u güncellediğimde sorun geçici olarak çözülmüş olabilir. Bekleyip göreceğiz. Ama şu anlık bir sorun yok gibi :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı