R5 1600 sistem düşük FPS

Xburak.cetin

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 5-6GÜN önce yeni ekran kartı aldım. Önceki model RX580'di hiçbir sıkıntı yoktu şimdi aldığım kart GTX 10708 GB, 1070'e geçtiğim günden beri oyunlarda Ultra'da bile %70-80 kullanıyor. Bazen işlemci ile aynı yüzdeye düşüyor, FPS'de süreKLI40-50'de ani 60-70 oluyor hemen düşüyor. Sabit değil, RX580 ile orta ayarlarda 60FPS oynadığım NFS Heat'da 1070 ile aynı ayarlarda 45FPS alııyorum. Normalde Ultra'da 60-70 vermesi lazım. Sizce bu sıkıntı işlemci darboğazı mı yoksa RAM'den kaynaklı mı? Çözebilirsek çok mutlu olurum.

Sistemim:
Ryzen 5 1600.
ASUS Dual GTX 1070 8 GB.
XPG 8 GB 3000MHz CL16 RAM.
MSI A320M PRO-VH Plus. Anakart.
Hadron HD412/10 500W PSU.
128 GB Adata SU 630 SSD.
500GB Seagate 7200RPM HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS değerleri normal gibi hatta beklediğimden aşırı fazla almış. Garip. Sıcaklık çok ama FPS düşmesi olmamış hiç. Bu da sıcaklıktan dolayı sorun olmadığı manasına geliyor. Rica etsem bir de düşük FPS aldığınız oyunlardan birinde ekran fotoğrafı atabilir misiniz? Afterburner ile. GPU stress teste basacaktınız doğru yapmışsınız.

Tamamdır şimdi oyuna girip atacağım bir de GPU Power dikkatimi çektim karşılaştırın dedıgınız konudakı 1070 %85 civarında TDP harcıyor bende %107 yazıyor normal mi?

Ekran Görüntüsü (87).png

Memory clock ile base clock değerleri kaç?

Bu şekilde.
Ekran Görüntüsü (91).png
Ekran Görüntüsü (92).png

FPS değerleri normal gibi hatta beklediğimden aşırı fazla almış. Garip. Sıcaklık çok ama FPS düşmesi olmamış hiç. Bu da sıcaklıktan dolayı sorun olmadığı manasına geliyor. Rica etsem bir de düşük FPS aldığınız oyunlardan birinde ekran fotoğrafı atabilir misiniz? Afterburner ile. GPU stress teste basacaktınız doğru yapmışsınız.

Gördüğünüz gibi ayarlar Ultra bile değil High'de bu FPS'yi veriyor normalde Ultra'da 60'ın altına düşmemesi lazım sizce sorun RAM midir.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 791389

Bu şekilde.

Gördüğünüz gibi ayarlar Ultra bile değil High'de bu FPS'yi veriyor normalde Ultra'da 60'ın altına düşmemesi lazım sizce sorun RAM midir?

Her şey normal gözüküyor ama ekran kartı tam kullanılmıyor nedense. Hiç OC falan denediniz mi? Sanırım benden bu kadar elimden geldiği kadar yardımcı oldum ama bir fikrim yok. RAM'den de olabilir ama kesin bir şey söyleyip sizi masrafa sokmak istemiyorum. Size önerim "Ekran kartım tam kullanılmıyor" adlı yeni bir konu açmanız ve bu konu hakkında bilgili kişileri etiketlemeniz. Ör: Recep Baltaş. Konuda da bana attığınız FurMark testini ve oyun içi değerlerini koyun. Sisteminizi tamamen belirtin. Umarım sorununuz çözülür.

Edit: Son bir kez başka bir driver deneyin. Belki sorun çözülür.

Her şey normal gözüküyor ama ekran kartı tam kullanılmıyor nedense. Hiç OC falan denediniz mi? Sanırım benden bu kadar elimden geldiği kadar yardımcı oldum ama bir fikrim yok. RAM'den de olabilir ama kesin bir şey söyleyip sizi masrafa sokmak istemiyorum. Size önerim "ekran kartım tam kullanılmıyor" adlı yeni bir konu açmanız ve bu konu hakkında bilgili kişileri etiketlemeniz. Ör: Recep Baltaş. Konuda da bana attığınız FurMark testini ve oyun içi değerlerini koyun. Sisteminizi tamamen belirtin. Umarım sorununuz çözülür.

Edit: Son bir kez başka bir driver deneyin. Belki sorun çözülür.

Anladım çok sağ olun başka bir driver derken eski sürümünümü indireyim.

GTX 1070 ekran kartına, R5 1600 darboğaz yapar. AMD işlemciye AMD ekran kartı aynı marka'dan çıktığı için, RX 580'de yüksek performans aldınız. Elinizde hala RX580 varsa, onu kullanın derim.
Tuşlara rastgele mi bastınız, ne yaptınız öyle? Bu kadar mantıksız bir yorumu yazmak kolay değil gerçekten. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı