R5 1600 sistem sıcaklık değerleri normal mi?

Samet07

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ryzen 5 5500 rtx 3060 12gb
Merhaba, yaklaşık 3 ay önce İncehesap'dan bilgisayar aldım. Valorant'ta ekran kartı ve işlemci 72 dereceyi gördü, GTA 5 normal ayarlarda 75 dereceyi gördü.

Antalya'da yaşıyorum. Hava 40 derece. Sıcaklıklar normal mi, yoksa aşırı mı? Fazla ise neler yapacağım? Korkmalı mıyım? Lütfen bilgilendirin.
  • R5 1600 (stok fan)
  • ASUS TUF GTX 1650.
  • 8 GB RAM.
  • 480 GB depolama.
  • ASUS Prime A320M-K.
  • Gamepower Horizon RGB Gaming kasa mesh panel 550W.

Merhaba, yaklaşık 3 ay önce İncehesap'dan bilgisayar aldım. Valorant'ta ekran kartı ve işlemci 72 dereceyi gördü, GTA 5 normal ayarlarda 75 dereceyi gördü.

Antalya'da yaşıyorum. Hava 40 derece. Sıcaklıklar normal mi, yoksa aşırı mı? Fazla ise neler yapacağım? Korkmalı mıyım? Lütfen bilgilendirin.
  • R5 1600 (stok fan)
  • ASUS TUF GTX 1650.
  • 8 GB RAM.
  • 480 GB depolama.
  • ASUS Prime A320M-K.
  • Gamepower Horizon RGB Gaming kasa mesh panel 550W.

İşlemci konusunda normal olabilir fakat ekran kartı Valorant'a göre biraz fazla. Ben Adana'da yaşıyorum ve burası sıcak olmasına rağmen 40-50 derece arası geçiyor. İstersen MSI Afterburner ile ekran kartının fan hızını arttırmayı dene.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı