R5 1600 ve 1650 Super darboğaz sorunu

dogukanavci0

Hectopat
Aşağıda özellikleri yazılı sistemi kullanmaktayım. GTA 5'de darboğaz problemi yaşıyorum. İzlediğim testlerde ve forum araştırmalarımda işlemcimin ekran kartını yeteri kadar besleyeceği söyleniyor. 900P Ultra ayarlarda aldığım Benchmark görüntülerini paylaşıyorum. Yaşadığım problemin sebebi ne olabilir? Donanımlarımda bir problem olabilir mi?
  • AMD Ryzen 5 1600 AF
  • Gigabyte B450M S2H
  • Gigabyte 1650 Super
  • G.Skill 1x8 8 GB RAM
  • Kingston 240 GB SSD

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam konuyla alakası yok ama Battlefield 5 var mı sisteminizde.

Yanlış hatırlamıyorsam 'Gamers Nexus' kanalı ortaya çıkarmıştı. Rock star Games'in GTA 5'te kullandığı oyun motorunda sorun vardı. İşlemci performansı artınca ani FPS kayıpları da artıyordu. Bu sebeple kimse 144FPS ile oyunu stabil oynayamıyordu. Belki sizin durumunuzda bununla alakalı olabilir.

Bu linkten kontrol edildiğinde işlemci ve ekran kartı darboğaz oranınız %8.7. %10'un üzerindeki değerler darboğaz olarak kabul ediliyor. Yani, özel bir neden yoksa, bileşenlerin birbirini besleme sorunu yok gibi görünüyor.

Evet hocam araştırarak almıştım zaten. RAM'in single channel olması ve monitörümün 900p olması kafamı kurcalıyor sadece

Öyle saçma sitelere inanmayın.O işlemcinin darboğaz yapma ihtimali yüzde 0.Arkadaşım RTX 2060 Super ile kullanıyor darboğaz felan yok.

Hocam buyrun kurdum bu grafiklerde bu şekilde 900P de scalingi az 100'lere kısınca daha da artıyor FPS.

Çok iyi işte hocam yani darboğaz yok sisteminizde bütün YouTube videolarına bakın GTA 5 herkeste öyledir bende de öyledir sendede onda da şunda da içiniz rahat etsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…