Aşağıda özellikleri yazılı sistemi kullanmaktayım. GTA 5'de darboğaz problemi yaşıyorum. İzlediğim testlerde ve forum araştırmalarımda işlemcimin ekran kartını yeteri kadar besleyeceği söyleniyor. 900P Ultra ayarlarda aldığım Benchmark görüntülerini paylaşıyorum. Yaşadığım problemin sebebi ne olabilir? Donanımlarımda bir problem olabilir mi?
Çok iyi işte hocam yani darboğaz yok sisteminizde bütün YouTube videolarına bakın GTA 5 herkeste öyledir bende de öyledir sendede onda da şunda da içiniz rahat etsin
Dediğim gibi tek slotmuş RAM'iniz onu bence dediğim gibi 4x2 ya da 8x2 yapın cidden iyi bir performans gösterecektir bazı oyunlarda FPS çok artar ha bazılarında da artmaz ama genel olarak bütün oyunlarda artış olacaktır emin olun sağlıcakla kalın
RAM'den kaynaklı değilse diskten kaynaklı olabilir. Ben de aynı şekilde düşüşler yaşıyordum, GTA'yı HDD'ye, Windows'u SSD'ye kurduktan sonra bütün sıkıntılar düzelmişti. SSD'de pek problem olacağını düşünmüyorum ama yine de farklı diske kurmakta fayda var.
Evet, bu işlemci o ekran kartını da kaldırıyor. Ben de yakında RTX 2060'la kullanacağım. Elbette benchmark yapmadan kesin bir sonuca varmak yersiz ancak bu siteler kağıt üzerindeki stock değerler ile referans olması bakımından çok kullanışlılar.
Sorununuz tek kanal ramden kaynaklanıyor olabilir. Ryzen serisi işlemcilerin yüksek frekans değerli düşük CLK'e sahip Dual ve Quad channel ramlerde daha performanslı çalıştığı biliniyor.
Bununla birlikte, çözünürlüğün azalması ekran kartının saniye başına daha fazla görüntü üretmesine sebep oluyor ve kart daha fazla yük altına giriyor. Özellikle eğer overclock ile kullanıyorsanız, thermal margin deneyimliyor olabilirsiniz, yüksek gpu kullanımına bağlı ekran kartının throttle olması durumu ile karşılaşmanız ani fps düşüşlerinin nedeni olabilir.