R5 1600 ve 1650S sisteme PSU önerisi

Bütçe
4000

aykutaslan

Centipat
Merhaba, şimdi yazacağım sistemde kaç Watt bir güç kaynağı kullanmalıyım?

• Anakart - Gigabyte B450M S2H
  • CPU - AMD Ryzen 5 1600 soket AM4 3.4GHz - 3.6GHz 16MB 65W 12nm
  • GPU - MSI GeForce GTX1650 Super Gaming X 4 GB GDDR6 128Bit DX12 NVIDIA
  • RAM - tek slot Kingston 16 GB HyperX Fury Black DDR4 2666MHz CL16 1.2V
  • SSD - bir adet 240GB
  • HDD - bir adet WD 1TB
  • 1 Adet CD-DVD writer
Ve bir sorum daha olacak, sistem sizce iyi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek kanal RAM kullanmışsın onu çift kanal yap. Yani demek istediğim 1 tane 16GB modül kullanmak yerine 2 tane 8GB modül kullan.

CD-DVD yazıcıya gerek yok boşuna masraf yapma.

Depolama olarak 1TB HDD ve 240GB SSD yerine 500GB SSD tercih edilebilir.

Güç kaynağına gelirsek 450W yeterde artar bile ama ileriyide düşüniyim dersen 500-550W'lık bir güç kaynağı yeterli olur. Corsair'in VS serisi giriş seviyede iyi iş çıkartabiliyor almak istersen ona bak. Yalnız "gri" etiketli olmasına dikkat et. Turuncu olanlar eski sürüm onların yanına bile yaklaşma.

Merhaba, şimdi yazacağım sistemde kaç Watt bir güç kaynağı kullanmalıyım?

• Anakart - Gigabyte B450M S2H.
  • CPU - AMD Ryzen 5 1600 soket AM4 3.4GHz - 3.6GHz 16MB 65W 12nm.
  • GPU - MSI GeForce GTX1650 Super Gaming X 4 GB GDDR6 128Bit DX12 NVIDIA.
  • RAM - tek slot Kingston 16 GB HyperX Fury Black DDR4 2666MHz CL16 1.2v.
  • SSD - bir adet 240GB.
  • HDD - bir adet WD 1TB.
  • 1 adet CD-DVD writer.
Ve bir sorum daha olacak, sistem sizce iyi mi?

Kasaniz yoksa eğer Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W alin derim tasarim olarak begendigim bir kasa hava akisi iyi ayrica Corsair kaliteli bir marka psusunda sorun olcagini sanmiyorum.

Teşekkürler ilginiz için
Tek kanal RAM kullanmışsın onu çift kanal yap. Yani demek istediğim 1 tane 16 GB modül kullanmak yerine 2 tane 8 GB modül kullan.

CD-DVD yazıcıya gerek yok boşuna masraf yapma.

Depolama olarak 1TB HDD ve 240GB SSD yerine 500GB SSD tercih edilebilir.

Güç kaynağına gelirsek 450W yeterde artar bile ama ileriyi de düşüniyim dersen 500-550W'lık bir güç kaynağı yeterli olur. Corsair'in vs serisi giriş seviyede iyi iş çıkartabiliyor almak istersen ona bak. Yalnız "gri" etiketli olmasına dikkat et. Turuncu olanlar eski sürüm onların yanına bile yaklaşma.

RAM tek slot olarak bilerek aldım ileride bir 16 GB daha almayı düşünüyorum.

32 GB gereksiz olur. Şu anki sistemine bile 16 GB çok rahat yeter. 3000 veya daha üstündeki frekanslı RAM'ler almaya çalışın.

3000MHz ve üzeri almayı bende düşündüm ancak overclock yapmayı sevmeyen birisiyim. Bilmiyorum ama overclock olayına inanılmaz bir antipatim var. Anakartın standart olarak desteklediği MHz'i almayı tercih ettim.

Belleğe hız aşırtma yapmazsınız zaten daha önce bellekte yüklü olan profili yüklersiniz. Ayrıca sizin alacağınız bellekte native yani doğal olarak büyük ihtimalle 2400MHz'de gelecek sen yine anakarttan XMP'yi aktifleştirip yükselteceksin.

Belleğe hız aşırtma yapmazsınız zaten daha önce bellekte yüklü olan profili yüklersiniz. Ayrıca sizin alacağınız bellekte native yani doğal olarak büyük ihtimalle 2400MHz'de gelecek sen yine anakarttan XMP'yi aktifleştirip yükselteceksin.

O zaman iş işten geçmiş diyelim artık çünkü muhtemelen pazartesi sistem elimde olacak. 🙂 Sağlık olsun ya yine de kötü bir sistem olduğunu düşünmüyorum bu şekilde de yine ne düşünürsünüz bilemem ama?

@aykutaslan Fikirlerimizi sormuşsunuz ama bunu sorarken sadece kendi fikrinizi onaylama amaçlı sormuşsunuz. Size iyi olmadığını söylediğimizde kabullenmiyorsunuz.

Her neyse, yine de cevaplayacağım. RAM'leri 32 GB yapmak bu seviyede bir "Oyun" bilgisayarı için gereksiz masraf olur. Onun yerine 3000 MHZ+ 2x8 GB RAM almak daha mantıklı. 3000 ve üzeri olması önemli. Ayrıca bu O.C olmuyor onu da belirteyim.

Güç kaynağı olarak VS550 (2018)/ Cooler Master MWE White 550 V2 olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı