R5 1600 ve GTX 1070 Sistem Oyunlarda Kasma Sorunu

Emirsrb

Kilopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Windows Update'leri yaptım ekran kartı driverini yükledim. Ama hala oyunlarda performans sorunu yaşıyorum. ETS2'de %400 ölçekleme ultra ayarlarda şehir içinde 40-50-60 FPS arası alıyorum. CSGO'da ultra ayarlarda 140-200-250 gibi değerler alıyorum. RUST'ta Fantastik ayarlar 30 FPS'lere kadar düşüyor. Neden olabilir acaba? :(

• CPU: R5 1600
  • Ekran kartı: ASUS ROG Strix GTX 1070
  • Monitör: ViewSonic XG2401 1080p 144Hz
  • Anakart: MSI B350 Tomahawk
  • RAM: Gskill 16GB DDR4 3200MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
CSGO'da bende de FPS sorunu var. Optimizasyon kaynaklı diye düşünüyorum. Benim de aldığım değerler iyi değil aslında. CSGO'da 300-400 arası alıyordum, bu aralar 200 civarı. ETS'de öyle bir sorunum yok. Rust oynamıyorum. Just Cause 3'te 2K'da 80-100 civarı. Ben de anakartı değiştireceğim. Benim anakartımda da BIOS ile ilgili bir sorun var. Ayrıca JC3'de GPU %97 kullanılırken CPU %30-40'larda geziyor. Anlamış değilim. MSI Ryzen anakart önermiyorum, artık Gigabyte da önermeyeceğim. Yalnızca Asus. Ne çektik be.

Ayrıca şaşırtıcı olan şey bazen CSGO'da 70-100 FPS'e kadar iniyor ve JC3'de aldığım FPS, CS'ye göre daha iyi kalıyor :D

Yarın bir performans testi yapıp atacağım, bekleyin.
(Bu arada şu sebepten dolayı R5 1600 Sistem açılışta "Checking Disk" Hatası PC training modda çalışıyor. Aldığım FPS normalde daha yüksek.)

1080P darboğaz yapıyor internette 1440p testleri var istersen incele ;) ama sorun 1080P darboğaz. ;)
Hocam farkedersen GPU CPU'ya darboğaz yapıyor gibi (ki öyle bir şeyin olması mümkün değil). Yani çözünürlük artırdıkça daha da beter olur.

Yarın bir performans testi yapıp atacağım, bekleyin.
(Bu arada şu sebepten dolayı R5 1600 Sistem açılışta "Checking Disk" Hatası PC training modda çalışıyor. Aldığım FPS normalde daha yüksek.)

Hocam farkedersen GPU CPU'ya darboğaz yapıyor gibi (ki öyle bir şeyin olması mümkün değil). Yani çözünürlük artırdıkça daha da beter olur.
Dostum 1080P böyle yapıyor internette testlere bakın istiyorsanız 1080P nasıl darboğaz yaptığını göreceksiniz.

Düşük CPU kullanımı yazılım geliştiricilerinin Ryzen ile optimizasyon sürecinin tam olarak tamamlanmamasından kaynaklı. Afterburner'dan tam olarak bütün çekirdeklerin kullanımını gösterir misin? Yüksek ihtimalle 1. core'a çok fazla yük binecek ve 5. , 6. çekirdekler %3 civarında dolaşacak.

CSGO'da bende de FPS sorunu var. Optimizasyon kaynaklı diye düşünüyorum. Benim de aldığım değerler iyi değil aslında. CSGO'da 300-400 arası alıyordum, bu aralar 200 civarı. ETS'de öyle bir sorunum yok. Rust oynamıyorum. Just Cause 3'te 2K'da 80-100 civarı. Ben de anakartı değiştireceğim. Benim anakartımda da BIOS ile ilgili bir sorun var. Ayrıca JC3'de GPU %97 kullanılırken CPU %30-40'larda geziyor. Anlamış değilim. MSI Ryzen anakart önermiyorum, artık Gigabyte da önermeyeceğim. Yalnızca Asus. Ne çektik be.

Ayrıca şaşırtıcı olan şey bazen CSGO'da 70-100 FPS'e kadar iniyor ve JC3'de aldığım FPS, CS'ye göre daha iyi kalıyor :D

ETS2'de ki aldığınız FPS'yi söyler misiniz?

Gpu kullanımınızın %97-100 seviyelerinde olup cpu kullanımınızın %30-40 seviyesinde olması hiçbir sorun yok demektir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı