R5 2500X RX 570 sistem donuyor

penguerde

Hectopat
Katılım
9 Haziran 2019
Mesajlar
170
Çözümler
1
Benim bilgisayarım, RX570 ve Ryzen 5 2500X'e sahip. Bu bilgisayar ansızın hiç beklenmedik zamanlarda donuyor. Mesela internette geziniyorum bir anda tak mouse hareket etmiyor, sistemde herhangi bir tepki yok ve sonrasında ise siyah ekran. Ben PC'yi yeniden başlatana kadar da siyah ekranda fanlar çalışır vaziyette hiçbir tepki vermeden duruyor. Yeniden başlattığımda da her seferinde altta gördüğünüz hatayı olay görüntüleyicisi de görebiliyorum (donmadan sonraki yeniden başlatmada). Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
ugfıh.png
 
Sürücüler güncel mi?

Ekran kartı dışında tüm sürücülerim güncel muhtemelen. Ekran kartı sürücülerini güncellediğimde de donma sorununun daha çok arttığını tespit ettim belli denemelerle. AMD ekran kartı sürücülerini biliyosundur, uyum sorunu çıkarır falan ondan bende hangisinde stabil olarak kaldıysam onunla devam ediyorum. Sorumda da sorduğum gibi hata kodu sebebini anlamak donma sorununu anlamak için bayağı bir yardımcı olur diye düşünüyorum. O yüzden hata koduyla ilgili bir şey biliyor musunuz?
 
Öteki bileşenleri yazabilir misin? Herhalde anlarsın diye yazmamıştım.
Yok hayır, forum hesabım eski olmasına rağmen çok kullanmadığım bir site olduğu için anlamadım. Bileşenlerim bunlar:
ryzen 5 2500x işlemci saphire pulse rx570 oc 4gb 256bit ekran kartı gigabyte b450m gaming anakart samsung evo 860 500 gb ssd seagate barracuda 1 tb hardisk corsair vengeance 8x2 gb 3000 mhz ram Gamepower Uranos mid atx kasa.
 
Yok hayır, forum hesabım eski olmasına rağmen çok kullanmadığım bir site olduğu için anlamadım. Bileşenlerim bunlar:
Ryzen 5 2500X işlemci Sapphire Pulse RX570 OC 4 GB 256Bit ekran kartı Gigabyte B450M GAMING anakart Samsung Evo 860 500 GB SSD Seagate Barracuda 1 TB hardisk Corsair Vengeance 8x2 GB 3000 MHz RAM Gamepower Uranos mid ATX kasa.

PSU?
 
Arama kısmına komut istemi yazıp çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır seçeneğini kullanarak komut satırını açın ve aşağıdaki komutu girin.

sfc /scannow

Bu kod sisteminizde herhangi bir dosya eksikse onu tespit edip onaracaktır. Tamamlanması biraz sürebilir. Bu yüzden lütfen tamamlanmasını bekleyin.
Benim sistemim de bu şekilde takılıyordu ve bu dediğim şeyi yapınca sorunum çözüldü.
Ek olarak işlemcimizin ve ekran kartımızın aynı olduğunu belirteyim.
 

Geri
Yukarı