R5 2600 Bilgisayar kendi kendine reset atıyor

İskender kebap

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, herkese iyi forumlar dilerim. 1-2 hafta önce yeni bir bilgisayar aldım ve aldıktan birkaç gün sonra kendi kendine reset attı. Ben de olabilir deyip geçiştirdim ama 1 saat önce tekrar atınca korkmaya başladım. Herhangi bir hata ile karşılaşmıyorum sadece klavye ve monitörün ışığı gidiyor. Ama kasanın ışığı bile gitmiyor direkt Windows açılıyor.

Sistem özelliklerim:
Ryzen 5 2600.
Gigabyte B450M S2H.
Gigabyte GTX 1650 Super 4 GB.
Crucial 8 GB Ballistix sport LT gray DDR4 3000MHz CL15 1.35V PC RAM.
WD Blue 3, 5" 1TB 64MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM.
Xigmatek sırocon III X-Power 600W 80 Plus.

Oyundayken hiç kendi kendine reset atmadı hep masaüstündeyken başıma geldi. Oyundayken MSI Afterburner üzerinden sıcaklıklara baktığımda ekran kartı 70, işlemci 60-70 derece arasında geziyor.

Uyku moduna geçmiyor zaten hep kullanırken başıma geldi. Ev elektriği hakkında bir şey söyleyemiyorum.

Ram'ler yerine tam oturmuş mu onu da bir kontrol edin, doğru slota taktığınızdan emin olun, yerini değiştirip deneyin. Kablolarda da belki temassızlık olabilir, onları da tekrar kontrol edin.

RAM'ler yerine tam oturmuş mu onu da bir kontrol edin, doğru slota taktığınızdan emin olun, yerini değiştirip deneyin. Kablolarda da belki temassızlık olabilir, onları da tekrar kontrol edin.

Akşam dediklerinizi yapacağım şu an ailem evde bilgisayarı açarsam garantisinin gideceğini düşünüyorlar.
Ram'ler yerine tam oturmuş mu onu da bir kontrol edin, doğru slota taktığınızdan emin olun, yerini değiştirip deneyin. Kablolarda da belki temassızlık olabilir, onları da tekrar kontrol edin.
Peki hocam HDD'den olabilir mi? Bazen oyundan çıkınca masaüstünde yavaşlık oluyor. HDD kullanımı %100'e çıkıyor.

Akşam dediklerinizi yapacağım şu an ailem evde bilgisayarı açarsam garantisinin gideceğini düşünüyorlar.

Bilgisayarı nereden aldınız. Maalesef izoly falan gibi satıcılardan aldıysanız kasa kapağını açınca garantiden çıkıyor diye biliyorum. Arkadaşım öyle bir hata yapmıştı ve gidip kasasına baktığımda yan kapağına bir kağıt yapıştırmışlar, açılırsa garanti dışı diye yazıyordu.

HDD kullanımının %100 olması RAM ile alakalı değil. Windows 10, SSD isteyen bir disk. O yüzden o değerleri görüyorsunuz.

Bilgisayarı nereden aldınız. Maalesef izoly falan gibi satıcılardan aldıysanız kasa kapağını açınca garantiden çıkıyor diye biliyorum. Arkadaşım öyle bir hata yapmıştı ve gidip kasasına baktığımda yan kapağına bir kağıt yapıştırmışlar, açılırsa garanti dışı diye yazıyordu.
Vatan Bilgisayar'dan hazır OEM sistem satın aldım.

Peki hocam HDD'den olabilir mi? Bazen oyundan çıkınca masaüstünde yavaşlık oluyor. HDD kullanımı %100'e çıkıyor.

Temiz format atın tekrardan. Bir de öyle deneyin, olmazsa garantiye yollarsınız artık.

HDD kullanımının %100 olması RAM ile alakalı değil. Windows 10, SSD isteyen bir disk. O yüzden o değerleri görüyorsunuz.

Hocam yine de masaüstünde %100 HDD kullanımı olmamalı. Benim laptopta hiç öyle bir durumla karşılaşmadım 3 senedir Win 10'u HDD'de kullanıyorum laptopta.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı