R5 2600 Boştayken 50 Derece

Bende şuan BIOS'tan core performance boost kapadım ve fark inanılmaz. Dishonored 2'de normalde 65-70 derece arası olup anlık 75'e zıplamalar olurdu kapattıktan sonra yarım saat kadar denedim ve 55-58 derece arası herhangi bir anlık yükseliş olmadan çalıştı. Performansta gayet stabil herhangi bir düşüş yok.

Rica ederim bro. Yetersiz gelirse ufak ufak artış yapabilirsin GHz ve voltajda. 3.7'de 1.2V civarında sorun çıkartmaz diye düşünüyorum.

Size de teşekkürler hocam.

Asus TUF B450 PLUS GAMING anakart kullanıyorum. Asus anakartlarda böyle bir ayar var mı acaba? @wthn İnternetten baktım ama bulamadım.

Bu aslında anakarta bağlı değil. İşlemci özelliği olduğu için genel olarak olması gerekir. Ancak Asus BIOS'unu da bilmiyorum ben Gigabyte kullanıyorum. İnternete marka model yazıp, BIOS görüntülerini aratabilirsin.

İnternet görselleri sonuç vermiyor maalesef ancak BIOS içinde gezinerek kendim bir iki ihtimale ulaştım. Custom CPU Core Ratio, Performance Bias, Precision Boost Overdrive, VDDCR CPU Voltage, VDDCR SOC Voltage. Bu seçeneklerin hepsi Auto olarak gözüküyor, düzenlemem gereken hangisi, onu çözebilmiş değilim

Biraz baktım da Performance Bias'ın altında Memory Frequency var. Onun altında Core Performance Boost yazıyor. Senin anakartta da böyle mi bilmiyorum ama varsa onu kapatabilirsin.

Biraz baktım da Performance Bias'ın altında Memory Frequency var. Onun altında Core Performance Boost yazıyor. Senin anakartta da böyle mi bilmiyorum ama varsa onu kapatabilirsin.
Öyle bir ayar bulamadığım için Precision Boost Overdrive'ı Disable yaptım sadece, ancak hiçbir şeyi değiştirmedi Asus anakart kullanan birilerini bekleyeceğiz artık, yapacak bir şey yok

O ayarı bilmiyorum bro. Bilmediğin parametreyi de kurcalamanı tavsiye etmem. Eski haline getir istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…