Bu arada bi yanlış var gibi. Çünkü voltaj ayarın statik gibi görünmüyor. Minimum, AVG ve max değerler farklı. Voltaj manuel yapılınca sabit olması gerek1.22 yazdım ve kendisi 1.21875 e çekti. Sıcaklık 65 derece. İşlemci 3.88ghz de çalışıyor. 1.224-1.236 arasında gidip geliyor voltaj
Değerler.
Dur bakayım önce işlemcin destekliyor mu PBO yönteminiŞuan bunu normale çevirip pboyu yapalım ?
Hocam bios güncel değil f52 sürümü yüklü sanırsam bu sürümde görünmüyormuş bu ayarlar. Gündüz biosu güncelleyeceğim. Flaş bellegim olmadığı için şuan güncelleme yapamıyorum. Dediğiniz kısımda ayarlar görünmüyorBu arada bi yanlış var gibi. Çünkü voltaj ayarın statik gibi görünmüyor. Minimum, AVG ve max değerler farklı. Voltaj manuel yapılınca sabit olması gerekHangi değer girildiyse artık...
Dur bakayım önce işlemcin destekliyor mu PBO yöntemini
@Korona41 BIOS girip "Peripherals" "AMD Overclocking" "Precision Boost Overdrive" diye bir şey var mı ?
CPU voltajını 1.16 ya kadar çektim sıcaklık 61 dereceye düştü. Daha da indirsem zararı olur mu ?
1.13 yaptım ve sistem direkt kapandı![]()
Yüksek ihtimalle bios sürümünden kaynaklı çünkü farklı videolarda görünüyor.Yani kapanabilir. Ayrıca en düşük voltaja kadar indiğin zaman Windows kapanmasa bile frekans drop sorunları olabilir. Oyunlarda kapanabilir gibi benzer sorunlar yaşanabilir. Bu yüzden bu olayı deneme ve yanılma yöntemleri ile anlayacaksın. Öncelikle AIDA64 stress testi, sonra oyunları fln deneyeceksin. Bu esnada MSI Afterburner programı ile işlemci kullanım % ve frekans değerlerini gözlemleyebilirsin. Fakat sana söyleyeyim. Senin için en ideali PBO yapmak. Oda Ryzen 2600 destekliyor mu bilemiyorum. Bundan dolayı yukarıda yazdığım BIOS ayarı var mı yok mu bir bak ve bana haber ver. Yoksa demek ki desteklemiyor. Bu arada BIOS sürümün güncel mi ?
@Korona41 He ben sormadan sen yanıtlamışsın zaten. Tamamdır Anakart BIOS sürümüne göre çünkü bu ayarda oluyor ya da eski ise olmuyor. Ya da diğer ihtimal işlemci desteklemiyor diye biliyorum.
Tamamdır yarın haberleşiriz yine. Ben biraz dinleneyim. Görüşmek üzere yarın, iyi geceler.Yüksek ihtimalle bios sürümünden kaynaklı çünkü farklı videolarda görünüyor.
İyi geceler hocam gecenin bu saatinde dizinde yordum kusura bakmayın gündüz detaylıca test edeceğim tek tek.Tamamdır yarın haberleşiriz yine. Ben biraz dinleneyim. Görüşmek üzere yarın, iyi geceler.
Kesinlikle format atmalısın dostum. Chipset farklı mı ? Eski anakart neydiİyi geceler hocam gecenin bu saatinde dizinde yordum kusura bakmayın gündüz detaylıca test edeceğim tek tek.
Ayrıca anakart değişimi yaptım ve sonra format atmadım. Sabah temiz bir kurulum ile işe başlayacağım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.