R5 2600 hız aşırtma nasıl yapılır?

Peripherals kısmında AMD overclock ile ilgili birşey yok :D ama ryzen master üzerinden yapabilirmiyiz?
İyi hadi bakalım öyle yapalım xD Ben aracı programları pek kullanmam ama aslında iyi bir şey. Direkt Windows üzerinden yavaş yavaş işlemler yapıp test edebiliyorsun. Sıcaklıklarıda anlık olarak kontrol ediyorsun. O zaman seni bekliyorum Ryzen Master kur ve gel :D
 
O zaman programın gelişmiş arayüzüne gir :D Oradan "Manuel Overclock" olmalı. Ondan sonra çekirdeklerin frekans hızını 4.1 yap, voltajıda 1.33 yap önce. Bu arada bu programda işlemciye göre arayüz değişik olabiliyor diye biliyorum, ama çoğu şey benzer olduğu için pek uğraşmayız. Basit yani her türlü.
 
Bütün cekirdeklere 4100 yazıp voltajı 1.33 yapıyorum dogrumudur
Evet. Bak arayüz kısmında default olarak "auto" seçilidir. En sağ kısımda sanırım "Manuel" yazması gerek. Buna bastıktan sonra oralarda bir yerlerde "All cores" olması gerek. Bunada bastıktan sonra ilk sol çekirdeğin frekansını arttır, bu şekilde sağ kısımda görünen diğer çekirdeklerde otomatik artacaktır. Eğer yapamazsan artık kendin elinle hepsini aynı frekansa çek :)
 
Bütün cekirdeklere 4100 yazıp voltajı 1.33 yapıp kaydettim başarıyla kaydedildi.

Aida 64 ile bı test yapayım bakalım neler olacak şuan test çalışıyor
 
Bütün cekirdeklere 4100 yazıp voltajı 1.33 yapıp kaydettim başarıyla kaydedildi.
Tamam ama sadece kaydet de, sakın sakla deme :D Çünkü stabil olmazsa bu sefer Windows güvenli mod açıp Ryzen Master programını silmen gerekecek. Dikkat et buna. Şimdi AIDA64 stress test yap yine. Sıcaklıklar nasıl olacak, ve bu işlemi yaparken aşşağı kısımda bir çizerge var, orada işlemci kullanım sürekli %100 olması gerek. En azından 2 dakika dene :) Bi oturduğunu anlayalım kabaca, sonra daha uzun süreli test yaparsın.
 
İşlemci kullanımı %100 ayrıca sıcaklık 68 di en son gördüğüm

Ayrıca 4.1 bana zaten çok fazla 3.9 da sabit çalışsın az voltaj çeksin ve kapanmasın başka birşey istemiyorum.
 

Geri
Yukarı