R5 2600 için sıvı soğutmaya gerek var mı?

T1xon

Hectopat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 2600 - Rog Strix 2060 Super OC - 8x2 3200 Mhz - B450M S2H
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
R5 2600
Arkadaşlar halihazırda Thermalright Phantom Spirit marka kule tipi soğutucu aldım, geliyor ancak şu an bunun üzerine 1000TL daha koyabilirim. Yani bunu iade edip 240mm sıvı soğutma almaya gerek var mı? Ayrıca görünüş olarak bence mükemmel görünüyor sıvı soğutmalar.

Almak mantıklıysa hangi modelleri önerirsiniz?

Asla gerek yok, stok fan bile yeter 2600 için. 1000 TL'lik bir işlemci için kendi fiyatının 3 katı sıvı soğutucu almak boşa masraf olur.

Asla gerek yok, stok fan bile yeter 2600 için.

Yetmiyor maalesef. Aslında termal macun 2 yıldır değişmiyor onun da etkisi olabilir ancak The Finals oyununda yüksek grafiklerde rahat oynuyorum oyunu ama işlemci 85 bazen 90 derecelere çıkıyor

Ayrıca işlemciyi zaten yükseltmeyi planlıyorum. 5600 almayı düşünüyorum gelecek aylarda.

Yetmiyor maalesef. Aslında termal macun 2 yıldır değişmiyor onun da etkisi olabilir ancak The Finals oyununda yüksek grafiklerde rahat oynuyorum oyunu ama işlemci 85 bazen 90 derecelere çıkıyor
Termal macun değiştirdikten sonra o işlemci stok fanla maksimum 75 civarına çıkar, yeterli gelir yani. Ancak Phantom Spirit çok güzel tercih olmuş, 240mm çoğu sıvı soğutmadan iyi soğutur ve uzun ömürlüdür. İleride işlemci yükseltirseniz bile yeterli gelir.

Termal macun değiştirdikten sonra o işlemci stok fanla maksimum 75 civarına çıkar, yeterli gelir yani. Ancak Phantom Spirit çok güzel tercih olmuş, 240mm çoğu sıvı soğutmadan iyi soğutur ve uzun ömürlüdür. İleride işlemci yükseltirseniz bile yeterli gelir.

O zaman problem yok. Gelecek aylarda 5600 almayı düşünüyorum. Ona da gayet yeterli olur büyük ihtimalle

Hocam peki şöyle sağlamından bir overclock yapsam 5600'e yine de taşır mı soğutucu?
Taşır taşır, doyasıya yeter 5600 için. O anakartla yapacağın overclock zaten aşırı üst düzey bir şey olmaz, olsa bile yeterli gelir zaten çoğu durumda.

Taşır taşır, doyasıya yeter 5600 için. O anakartla yapacağın overclock zaten aşırı üst düzey bir şey olmaz, olsa bile yeterli gelir zaten çoğu durumda.

Anladım. Sağ olasın iyi akşamlar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00