R5 2600 ile R5 5600 arasında çok fark var mı?

• Konuyu başlatan T.t
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 140
  • Görüntüleme 3.478
@He stole my money Kredi kartı kullanmıyorum hocam. Kuponda olmuyor gibi. Ryzen 5 5600 ikinci el bulunamaz mı? 2500 tl gibi. Bilgisayarı satan arkadaş ne parça lazımsa bana söyle demişti de onda R5 5500 var yarar mı o? Doğrusu sürekli masraf çıkması tat kaçırıyor. Kasaya para biriktire biriktire bi hal olduk. Para olana kadar bunla idare edeceğiz artık.İşlemci de alırsak kasa nerdeyse 15 bini geçiyor sanırsam 5600'e stok fan yetmiyor kule tipi fanda lazım. Anca borç harç bitince 5-6 ay sonra alabilirim. Acelesi yok gibi şimdilik.

Son düzenleme:
@He stole my money Kredi kartı kullanmıyorum hocam. Kuponda olmuyor gibi. Ryzen 5 5600 ikinci el bulunamaz mı? 2500 tl gibi. Bilgisayarı satan arkadaş ne parça lazımsa bana söyle demişti de onda R5 5500 var yarar mı o? Doğrusu sürekli masraf çıkması tat kaçırıyor. Kasaya para biriktire biriktire bi hal olduk. Para olana kadar bunla idare edeceğiz artık.İşlemci de alırsak kasa nerdeyse 15 bini geçiyor sanırsam 5600'e stok fan yetmiyor kule tipi fanda lazım. Anca borç harç bitince 5-6 ay sonra alabilirim. Acelesi yok gibi şimdilik.
2500TL'ye bulursanız şükredin hocam, şahsen imkansız olarak görüyorum. R5 5500 lüzumsuz olur.

Ucuza kapatmak istiyorsanız R5 3600 alabilirsiniz. 1500-2000 arasında geziniyor 2.el.

Normalde R5 2600 bariz darboğaz olsa bile gayet iş görür performans ortaya çıkıyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

10-30Fps çok düşük. Derine inmek gerekiyor biraz, MSI Afterburner ile aktif bir test yapın isterseniz sonra donanım kullanımlarını inceleyelim.

@He stole my money Testin ismi ne hocam? Şunu da göz önünde bulundurmak lazım. Çözünürlük arttıkça darboğaz azalıyorsa. Bendim darboğazım 1080P'den daha fazla olması gerekiyor mantıken çünkü en fazla 1440x900 oynayabiliyorum. LoL'de 60 FPS civarı oluyor ancak anlık drop yiyor. Zaten AMD'nin uygulamasında CS ile LoL'ün FPS'si sınırda diyor. He bir de hocam Ekran kartına FurMark testi yapmıştım 61-63 derece civarıydı 2000RPM'e yakın şekilde bir de hocam bu ekran kartının fanı 50-55 derece arası açılıyor. Öncesinde kapalı normal midir böyle mi kalsın?

R5 3600de darboğaz olmaz mı? Güçleri farkı az değil mi 2600le?

@He stole my money Testin ismi ne hocam? Şunu da göz önünde bulundurmak lazım. Çözünürlük arttıkça darboğaz azalıyorsa. Bendim darboğazım 1080P'den daha fazla olması gerekiyor mantıken çünkü en fazla 1440x900 oynayabiliyorum. LoL'de 60 FPS civarı oluyor ancak anlık drop yiyor. Zaten AMD'nin uygulamasında CS ile LoL'ün FPS'si sınırda diyor. He bir de hocam Ekran kartına FurMark testi yapmıştım 61-63 derece civarıydı 2000RPM'e yakın şekilde bir de hocam bu ekran kartının fanı 50-55 derece arası açılıyor. Öncesinde kapalı normal midir böyle mi kalsın?

R5 3600de darboğaz olmaz mı? Güçleri farkı az değil mi 2600le?
Oyunda MSI Afterburner açın hocam ve video olarak çekin. Attığım videoda ki gibi değerler oluyor, onlara bakmak için söyledim.
900P'de oynamanız darboğazı arttırıyor, bu doğru ama drop yemeside garip geldi doğrusu. Tüm oyunlarda mı var?

2000RPM ile ses rahatsız ediyorsa kısabilirsiniz. Fan Stop özelliği ise açık kalsın, bir zararı yok zaten. Yani normal kartın fanlarının dönmemesi, sıcak değilken.

RTX 3070 ekran kartı ile aralarındaki fark bu, daha büyük önbelliği ile en çok fark yaratıyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@He stole my money Cs 2 ile Lolde var Ets de yok. Hocam ram neden maksimum 8 gb kullanıyor? Kullanılabilir 7.92 gözüküyor ama 16 gb. Bilgisayarı aç kapa yaptım 16 oldu nedense şimdi tekrar foto atacağım. Hocam Ram şuan 16 gözükürken fps arttı ek olarak drop azaldı. Son 2 foto 16 ram ile.

Dosya Ekleri

• 20250302_124728.jpg
    20250302_124728.jpg
    149,4 KB · Görüntüleme: 21
  • 20250302_124739.jpg
    20250302_124739.jpg
    343,2 KB · Görüntüleme: 22
  • 20250302_132018.jpg
    20250302_132018.jpg
    203 KB · Görüntüleme: 17
  • 20250302_132015.jpg
    20250302_132015.jpg
    293,2 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
@He stole my money Cs 2 ile Lolde var Ets de yok. Hocam ram neden maksimum 8 gb kullanıyor? Kullanılabilir 7.92 gözüküyor ama 16 gb. Bilgisayarı aç kapa yaptım 16 oldu nedense şimdi tekrar foto atacağım.
Oyunlarda Vsync'i kapatın hocam, ayrıca AMD Chill veya benzeri şeyleri kapatın.

Görev yöneticisinden RAM bölümünü atabilirmisiniz?

@He stole my money Cs 2 ile Lolde var Ets de yok. Hocam ram neden maksimum 8 gb kullanıyor? Kullanılabilir 7.92 gözüküyor ama 16 gb. Bilgisayarı aç kapa yaptım 16 oldu nedense şimdi tekrar foto atacağım. Hocam Ram şuan 16 gözükürken fps arttı ek olarak drop azaldı. Son 2 foto 16 ram ile.
Fark ettim hocam. RAM düzelince oyunlarda baya toparlamış. Grafikleri birde en yükseğe almayı deneyin, bakalım ne değişecek.

@He stole my money Şuan 16 gözüküyor aç kapa yapınca. 16 oldu. Ama öncesinde 7.9du kullanilabilir olan.

@He stole my money en yüksek csde şuan. Ortalama 100fps Lowda 75 civarı. Drop yok. Minimum 60a iniyor o da ölünce. Bilgisayarı aç kapa yapınca Amd uygulamasında bildirim geldi defaulta ayarlandı falan dedi. System failure yazıyordu.

@He stole my money Şuan 16 gözüküyor aç kapa yapınca. 16 oldu. Ama öncesinde 7.9du kullanilabilir olan.

@He stole my money en yüksek csde şuan. Ortalama 100fps Lowda 75 civarı. Drop yok. Minimum 60a iniyor o da ölünce.
Doğrusu 2K'da bile aynı FPS'i alıyor oyun, AMD VSR ile 2K alabilirsiniz merak ediyorsanız:

Bilgisayarı aç kapa yapınca Amd uygulamasında bildirim geldi defaulta ayarlandı falan dedi. System failure yazıyordu.
Wattman yemiş bir bakıma. Zorla kapattıysanız oluyor oyüzden AMD Profiliniz kaydedin, aynısı yaşanınca hemen "içe aktar" diye eski haline getirirsiniz.

Ayrıca "Hızlı başlat" ayarını kapatın, oda hep bu soruna yol açıyordu bende:

AMD Driver sürüm kaç birde?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı