R5 2600 ile R5 5600 arasında çok fark var mı?

• Konuyu başlatan T.t
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 140
  • Görüntüleme 3.459
@He stole my money hocam birde bi şey daha var. Şimdi bilgisayarı açtım kullandım normal kapattım diyelim. Normal kasa fişten falan çekilmedi. Tekrar açma tuşuna basınca görüntü gelmiyor. Kasa çalışıyor fanlar ışıklar falan yanıyor. Ancak görüntü gelmiyor. Psudan aç kapa yapıp açınca düzeliyor. Sizce bu psudan mı kaynaklı. Ek bilgi olarak söyliyeyim belki işe yarar. Görüntü gelmediği sırada klavye mouseye de ışık gelmiyor. Sadece tuşa bastığım an gelip gidiyor. 2070 varkende vardı bu sorun. Bilgisayarcı psu kötü dedi ama ne kadar doğru bilmiyorum.

vay aslanıma bak benim ya hocam ama o ekran kartının markası hiç hoşuma gitmedi söyleyim.
İyidir hocam Eskisini görücektin sen. Dersin iyi etmişsin. Axle marka tek fanlı 2070 vardı. 87 derece sıcaklığa çıkıyordu iade edipte bunu aldım.

@He stole my money hocam birde bi şey daha var. Şimdi bilgisayarı açtım kullandım normal kapattım diyelim. Normal kasa fişten falan çekilmedi. Tekrar açma tuşuna basınca görüntü gelmiyor. Kasa çalışıyor fanlar ışıklar falan yanıyor. Ancak görüntü gelmiyor. Psudan aç kapa yapıp açınca düzeliyor. Sizce bu psudan mı kaynaklı. Ek bilgi olarak söyliyeyim belki işe yarar. Görüntü gelmediği sırada klavye mouseye de ışık gelmiyor. Sadece tuşa bastığım an gelip gidiyor. 2070 varkende vardı bu sorun. Bilgisayarcı psu kötü dedi ama ne kadar doğru bilmiyorum.
Psu kaynaklı gibi hocam bütçe var ise satın değiştirin.

İyidir hocam Eskisini görücektin sen. Dersin iyi etmişsin. Axle marka tek fanlı 2070 vardı. 87 derece sıcaklığa çıkıyordu iade edipte bunu aldım.
Axle :D

@crexy.ee Bir 6 ay götürmesi lazım. 6 ay sonra işlemci Psu monitor almak lazım. Yavaş yavaş acelesi yok. Öncelik Psu tabi. Sonra işlemci veya monitor.

vay aslanıma bak benim ya hocam ama o ekran kartının markası hiç hoşuma gitmedi söyleyim.
Sapphire, AMD'nın en büyük ekran kartı blok üreticisi sayılır. AMD ile yıllardır ortaklıkları var.
Güvenilir bir marka, eskiden modelleri ısınırdı ama şimdi en iyi soğutmaya sahip isimlerde ilk 5'te.

PSU kaynaklı olma şüphesi var hocam ama değiştirilmediği sürece net bir şekilde söylemesi zor. Anakart kaynaklıda bu sorun oluşabilir doğrusu, belkide PSU'nun anakarta taktığınız kablosu kaynaklı anakarta enerji gitmiyor. Gitseydi klavye/mouse'un ışığı yanardı diye düşünüyorum.

@He stole my money hocam LoL'de drop sorunu hala var. Anlık 30FPS'lere düştüğü oluyor. Abim oynuyorda normalde kendim bir bakayım dedim. 60-70 FPS civarı drop olduğunda anlık 30 görüyor. Bu neden kaynaklı hala çözemedim eski 2070'de darboğaz olmuyor muydu? Onda hiç drop sorunu yoktu.

@He stole my money
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bu video iş yapar mı? Zararı var mı?

Son düzenleme:
@He stole my money
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bu video iş yapar mı? Zararı var mı?

Ekran kartlarında frekans dağılımları var.
Senaryo 1 = 900MHz
Senaryo 2 = 1200MHz
Diye çıkıyor, bu video'da da direk 7/24 son hızda çalışsın diye ayarlıyor. Yapmanız halinde 7/24 son hızda çalışır, yani sizde durmadan frekans düşmesi yaşıyorsanız deneyebilirsiniz. VRAM'e dokunmanıza gerek yok ama.

Tabloyu açın ve 2500 MHz yapın en düşük olarak, ozaman bakalım ne olacak.

Zararı varmı sorusu ise, normalde boş boş dururken şunun gibi hızlarda oluyor:
1740924636779.png

Sizin için en yüksek saat hızı yaptım ama 1-2 derece artması dışında birşey görmedim. Bir sıkıntı çıkarır mı bilmiyorum. Oyunlarda zaten son hız çalışır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı