R5 2600 Isı Sorunu

viceroy31

Hectopat
Arkadaşlar Ryzen 5 2600 işlemci sahibiyim. İşlemciyi overcloklu kullanıyorum fakat yine de olması gerekenden fazla ısındığı düşüncesindeyim. Boştayken bile 50 derece dolaylarında dolaşıyor ve oyun oynarken 80 dereceyi görebiliyor. Normalde çok ısınmayı dert eden bir insan değilimdir fakat fazla ısınması yüksek frekanslarda çalışmasının önüne geçeceğinden dolayısıyla performans kaybına nedne olabiliyor. Normalmidir yoksa yapabileceğim bir şey var mıdır? Görseldeki değer bilgisayar boştayken ısı değeri(Sağ yukarda). Sistem özelliklerim ise:

Asus ROG Strix RX570 OC 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
CORSAIR 8GB DDR4 3000MHz CL16 Siyah Vengeance LPX Single Kit RAM
ASUS PRIME B450M-K AMD B450 Ryzen 2 AM4 DDR4 3200MHz (OC) M.2 DVI VGA ANAKART
Thermaltake V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa
AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci (fan dahildir) - Tray
CORSAIR 240GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3100MB Okuma / 1050MB Yazma)

Görüleceği üzere ekran kartım, anakartım ve işlemcimin üçünü de Overclocklu kullanıyorum. Bundan kaynaklı olabileceğini düşündüm fakat yine de 80 derece R5 2600 gibi bir işlemci için fazla geldi bana. Sonuçta işlemci yorulmuyor bile beslerken. Görebileceğiniz üzere kasam da kaliteli ve hava sirkülasyonunda bir problem olduğunu düşünmüyorum kasamın yeri iyi. Sistemi daha 2 ay gibi bir süre önce aldığımı varsayarsak macunla ilgili de olduğunu sanmıyorum. Düşüncelerim bu şekilde. Aydınlatırsanız sevinirim. İyi forumlar.
404864

Sosyal'deki başka bir konu aracılığıyla çözdüm. Başkaları da arar bulamazsa diye çözümü şuraya bırakayım: Advanced Mode-Advanced-AMD CBS içerisinden Core Performance Boost'u kapatabiliyorsunuz. Bende sıcaklıklara çok etki etmedi, sanırım masanın ücra bir köşesinde ve aşağıda durduğu için ancak stabiliteyi fazlasıyla etkiledi. Önceden durup dururken 55 derecelere çıkardı, şu an 44'te sabit.
Şu işlemi deneyebilirsiniz. Bende işe yaramıştı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı