R5 2600 işlemciye overclock yapmak

twintsz

Hectopat
Daha fazla  
Uzun yazı oldu ama yardımcı olursanız sevinirim. Fotoda geceki denemelerimden bir tanesi.
Arkadaşlar MSI B550 Tomahawk anakartımda overclock yaptım fakat ne kadar doğru bilmiyorum testleri gerçekleştirdim stabil çalışıyor.
R5 2600'ü 4.1 GHz da oto da 1.450 voltaj veriyor bende ofsset modu ile (-) kanal da 0.1500 voltaj yazarak 1.3 voltajda kullanıyorum aynı zamanda overclock işleminde pss suport ayarı Auto'dan disabled e giriyor diye onu da Auto'ya aldım çünkü disabled da işlemci boşda bile 4GHz da kullanıyor herhangi bir işlem yapmadığında bende ondan dolayı bir tek o ayarı Auto ayarına geri aldım.
Cinebench R23 de multi Core da 8084 puan Single Core da 1065 puan aldı. Bu testler sırasında Max 64 dereceyi gördü.
Aiada64 testide yaptım 10 dakika süre boyunca Max 77 dereceyi gördü ama stabil şekilde devam etmedi 69 dereceden bir anda 77'ye sıçrıyor 72'den 77 sıçrıyor gibi örnekler düz bir sıcaklık da gitmedi ve bunlar sırasında herhangi bir şekilde PC kapanmadı acaba çok uğraşmadan bu ayarlar da kalmalı mıyım? Bundan önce 1.25 voltajı denedim fakat sistem kapandı ve fanlar hızla dönmeye başladı.

gfhfh.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı