Merhabalar B450M S2H anakart ve Ryzen 5 2600 işlemcili bir bilgisayar var elimde ve işlemcime overclock ile 3.9 GHz yapmak istedim fakat çıkmadığını fark ettim. Nasıl yapacağımı detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz?
Hayır olmaz, o yaptığınız işlem Boost frekans arttırmaktır. O.C değildir. Kasa hava akışı iyi ise yapılabilir.
İkisi aynı şey değil.
4.2 değerini uzun bir uğraş sonrasında buldum. İkisi de aynı şey kesinlikle değildir. Birisi işlemci soğuk iken tekli çekirdek fabrikanın ayarlamış olduğu değerin en üstüne gelir? O.C ise tüm çekirdeklerin 4.2'de voltaj vererek arttırılmasıdır kısaca.
Ben bu anakartı alırken çok kalın kafalı arkadaşlar vardı. İleri de O.C yapamazsın bileşenleri dandik diyen çok oldu. Kasa hava akışı önde 6 adet fan 1 adet egzoz fan olarak ayarlı lakin, kasamın önünde panel yok. Belkide çok büyük bir +.
Ryzen Master programından yapıyorsun sanırım 3.9 GHz çekmeyi, oradan yapıyorsan yapma.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.