R5 2600 Overclock yapma

RedSea

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bugün Bu ürünü aldım ve sağlıklı bir şekilde montaj yaptım. İşlemcimi normal frekansında stress testi yaptım ve 10 dakika boyunca 45 dereceyi geçmedi. İşlemci overclock konusunda biraz tecrübem var ancak ince ayrıntıları bilmiyorum. Biosa girip cpu clock kısmını + tuşu ile 3.90Ghz yaptım yine stress testi yaptım ancak bu seferde 45 dereyi geçmedi. Bios üzerinden herhangi bir voltaj ile oynamadım. (öyle bir sekme yok çünkü) Ben şimdi CPU Ghz kısmını 4.2Ghz yapsam anakart kendisi voltaj mı veriyor işlemciye? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Nereden başlamalıyım bu işe

Sistem : R5 2600
RX590
Corsair 300Mhz Cl16 8GBx4
Fsp Hydro 750
Samsung 750 Evo
Gıgabyte Aorus B450M

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    20,8 KB · Görüntüleme: 535
Arkadaşlar merhaba. Bugün Bu ürünü aldım ve sağlıklı bir şekilde montaj yaptım. İşlemcimi normal frekansında stress testi yaptım ve 10 dakika boyunca 45 dereceyi geçmedi. İşlemci overclock konusunda biraz tecrübem var ancak ince ayrıntıları bilmiyorum. Biosa girip cpu clock kısmını + tuşu ile 3.90Ghz yaptım yine stress testi yaptım ancak bu seferde 45 dereyi geçmedi. Bios üzerinden herhangi bir voltaj ile oynamadım. (öyle bir sekme yok çünkü) Ben şimdi CPU Ghz kısmını 4.2Ghz yapsam anakart kendisi voltaj mı veriyor işlemciye? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Nereden başlamalıyım bu işe

Sistem : R5 2600
RX590
Corsair 300Mhz Cl16 8GBx4
Fsp Hydro 750
Samsung 750 Evo
4.2Ghz yaparsanız anakart kendisi voltaj verir, fakat 10 dakika boyunca yapılan test de nasıl oluyor da 45 dereceyi geçmiyor işlemci soğutucu nedir?
Pardon linki görmemişim.
CPUID HWMonitor Programı ile sıcaklıkları takip edin galiba Aida64 yanlış değer vermiş..

Anakart modeliniz nedir? İşlemciye küçük küçük frekans vereceksiniz, her 0.1GHz’de stress test yapın. Eğer mavi ekran alırsanız, Anakartta VCore sekmesi olması gerekiyor, oradan çok çok az voltaj vererek devam edeceksiniz.
Gıgabyte Aorus B450M

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı