R5 2600 Overclock yapma

@RedSea Dostum soğutması nasıl ? Değer verir misin ?
Soğutucuyu baya beğendim aslında. Fiyatına göre performans şimdilik iyi diyebilirim. Buyrun sistem boşta ki değerleri. Yukarıda zaten stress testi var.

Screenshot_1.png

Advanced Frequency Settings’de olmalı. Sadece orayı çekip atabilir misin?
Advanced Frequency Settings burası buyrun;
Screenshot_2.png

Bilgisayarı şimdi açtım, Advanced Voltage Settings sekmesinde Dynamic Vcore var, en üstte. Auto yazan kısmı +larsanız verilen değerler görünüyor.
Clock Ratio X42 yapın Core Performance Boost kapatın başka da bir şeye dokunmayın. Voltaj otomatik ayarlanıyor. Anakart büyük ihtimalle kaldırmaz ama yine de deneyin derim.
Bence de voltaja dokunmadan deneyin çıkabildiğiniz kadar çıkın.

Şuan sadece 4.0Ghz yaptım ancak logo dan sonra windows'a geçerken pc restart atıyor ve ekrana görüntü geliyor, bios ta cpu ram cpu ram döngüsü yanıyordu. Restart tuşuna bastım 3.90Ghz yaptım ve şuanda sistem açıldı. Ancak Biostan sağ kısımdan yaptığımda voltaj sanki çok düşük gibi :( Çünkü eskiden stok soğutucu ile baktığımda 3.6Ghz olduğunda 1.20 civarı voltaj oluyordu. Ekte resimleri paylaşıyorum

Screenshot_1.png Screenshot_2.png

Şuan bende aynı şeyi yaptım 3,90 a alıyorum evet 3,90 a cıkıyo ama 3,90 da calıştırmıyo düşük GHZ degerinde calıştırıyo 3,40-3,65 arasında acaba voltajıda mı artırtmak gerekiyo otomatik yükseltmiyo gibi

Şuan sadece 4.0Ghz yaptım ancak logo dan sonra windows'a geçerken pc restart atıyor ve ekrana görüntü geliyor, bios ta cpu ram cpu ram döngüsü yanıyordu. Restart tuşuna bastım 3.90Ghz yaptım ve şuanda sistem açıldı. Ancak Biostan sağ kısımdan yaptığımda voltaj sanki çok düşük gibi :( Çünkü eskiden stok soğutucu ile baktığımda 3.6Ghz olduğunda 1.20 civarı voltaj oluyordu. Ekte resimleri paylaşıyorum

Eki Görüntüle 461719Eki Görüntüle 461720
Ayarları kaydedince voltaj değişiyor. Değerleri kaydettikten sonra Windows açılmadan bir daha BIOS menüsüne girin.

Ayarları kaydedince voltaj değişiyor. Değerleri kaydettikten sonra Windows açılmadan bir daha BIOS menüsüne girin.
Bu attığım görüntü restart yaptıktan sonra ki değerler.
Şuanda sistemi 3.90Ghz sabitledim ancak voltaj yine aynı seviyede. Birde Dynamic Vcore ayarı var. + - yaptığımda bu değer resimde ki gibi eksi ve artı oluyor. Nasıl anlayacağım 1.35V verdiğimi? Screenshot_1.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı