R5 2600 RX 480 sistem donup kendini kapatıyor

realangeris

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar.

İşlemci, PSU ve ekran kartını yükselttim. Eski ekran kartım ve işlemcim AMD olduğundan, ekran kartı otomatik olarak güncellendi. Ancak, sistemi açtıktan 2-3 saat sonra, Discord açıkken bilgisayar bir anda dondu, kulaklıktan cızırtı sesi geldi ve kendini kapattı. Sorunun yazılımsal olduğunu düşünerek, temiz bir Windows 11 kurulumu yaptım, temiz driver kurulumları gerçekleştirdim ve disk iyileştirmelerini de yaptım. Bu işlemler sırasında bir sorun yaşamadım, ama aynı sorunu tekrar yaşarsam buradan ileteceğim. Aklıma takılan, acaba sorun donanımsal mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Bilgilerim:

• AMD Ryzen 5 2600.
  • RX 480 8 GB.
  • Everest 1650W PSU.
  • 16 GB RAM 2300MHz.
  • Anakart ASUS A320M-R
  • BIOS sürümü güncel ama yeni işlemciden sonra varsayılana döndürmedim.

Selamlar.

İşlemci, PSU ve ekran kartını yükselttim. Eski ekran kartım ve işlemcim AMD olduğundan, ekran kartı otomatik olarak güncellendi. Ancak, sistemi açtıktan 2-3 saat sonra, Discord açıkken bilgisayar bir anda dondu, kulaklıktan cızırtı sesi geldi ve kendini kapattı. Sorunun yazılımsal olduğunu düşünerek, temiz bir Windows 11 kurulumu yaptım, temiz driver kurulumları gerçekleştirdim ve disk iyileştirmelerini de yaptım. Bu işlemler sırasında bir sorun yaşamadım, ama aynı sorunu tekrar yaşarsam buradan ileteceğim. Aklıma takılan, acaba sorun donanımsal mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Bilgilerim:

• AMD Ryzen 5 2600.
  • RX 480 8 GB.
  • Everest 1650W PSU.
  • 16 GB RAM 2300MHz.
  • Anakart ASUS A320M-R
  • BIOS sürümü güncel ama yeni işlemciden sonra varsayılana döndürmedim.

Bence sorun yazılımsal. Bazı donanım değişikliklerinde temiz kurulum yapmak en iyisi. Siz de zaten son olarak öyle yapmışsınız ve muhtemelen tekrar sorun olmayacak.

Bence sorun yazılımsal. Bazı donanım değişikliklerinde temiz kurulum yapmak en iyisi. Siz de zaten son olarak öyle yapmışsınız ve muhtemelen tekrar sorun olmayacak.
Deneyelim teşekkürler cevabınız için psu kötümü sizce ?

Psu hatası olsaydı pc oyun oynarken + olarak yayın açık şekilde iken sorun yaşardım normal discordda iken bilgisayar donup kendini kapattı

Psu kalitesizmi peki sorun yaratırmı bana kontrol ettiğimde c4 gibi terimler yapılıyor bu psuya

Bomba gibi patlamaz merak etme :)
teşekkürler

İşlemci Turbo Boost ile oto OC yapabiliyor yani 3.40 GHz bir işlemci 3.90 GHz kadar çıkabiliyor acaba birden bu değerleri gördüğü için anakart kendini kapatıyor olabilir mi çünkü yani her şeyi denedim hiçbir sıkıntı olmuyor yük altındayken sisteme. Sadece 2 kere yaşadım bu olayı sürekli de olmuyor

Bugün PSU strees testi yaptım OCCT'den ilk yaptığım da crash verdi program stress testi başlatmadı işlemci deneyeyim dedim bastım 5 saniye sonra donup kapandı programdandır diye düşündüm 1 saat sonra PSU testini tekrar yaptım fakat 15 20 dk boyuna hiçbir sorun görmedim işlemci ve ekran kartı tam yük altında herhangi bir sorun yoktu sıcaklık değerleri işlemci 85 90 da ekran kartı 70 80 kaldı cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı