R5 2600 Sıcaklık Değerleri

Boştaki sıcaklık normal sayılabilir şu anki hava koşullarında. Ancak yükte o kadar fazla bir değer vermemesi gerektiğini düşünüyorum. BIOS üzerinde herhangi bir otomatik O.C. ayarı yapılandırılmış mı bir kontrol edin derim.

Ayrıca soğutma konusunda, ucuz bir sıvı soğutucu almaktansa aynı fiyat bandında kaliteli bir hava soğutma daha iyi olacaktır. MSI Core Frozr serisi soğutucular çok iyi performans veriyorlar. 350 TL civarına MSI Core Frozr L soğutucu alabilirsiniz.
BIOS O.C. ayarlarına nereden bakacağım? %50 60 gibi bir değerde 70 75 arası gidip geliyor şu an CPU. Normal dediler ama normal değilmi?

Yaklaşık 2 saattir PC açık durumda. Sıcaklıklar bu şekilde. Ve odam gerçekten sıcaktır.
Adsız.png

Oyundan oyuna değişir o. %80 90 dahi kullansa geçmiyor 40'lı dereceleri.

%50-%60 yükte 70-75 derece normal değil. Ben %100 yük altında 68 derecenin üstünü görmüyorum stok soğutucu ile. Odam sıcak olduğu halde üstelik. İşlemcim sizin işlemcinizden ciddi anlamda daha düşük ancak yine de aldığınız değer 70-75 olmamalıydı özellikle tam yükte değilken.

Mümkünse kasanızın hava akışını test edin. Anakart üreticinizin uygun yazılımı ile egzoz fanınızı tam güçte çalıştırarak deneyin. Sıcak hava tahliyesi yetersiz ise bundan da kaynaklı olabilir.

Nerede yaşıyorsun hocam antartikadamı :D
İzmir'deyim bro. Güzel bir termal macun, sıvı soğutma ve hava akışı iyi olan bir kasayla çok zor değil aslında.

410631

%50-%60 yükte 70-75 derece normal değil. Ben %100 yük altında 68 derecenin üstünü görmüyorum stok soğutucu ile. Odam sıcak olduğu halde üstelik. İşlemcim sizin işlemcinizden ciddi anlamda daha düşük ancak yine de aldığınız değer 70-75 olmamalıydı özellikle tam yükte değilken.

Mümkünse kasanızın hava akışını test edin. Anakart üreticinizin uygun yazılımı ile egzoz fanınızı tam güçte çalıştırarak deneyin. Sıcak hava tahliyesi yetersiz ise bundan da kaynaklı olabilir.
Şu an bu şekilde değerlerim bu normal değilmi? Hava 30 derece ve %40 nem var.
İzmir'deyim bro. Güzel bir termal macun, sıvı soğutma ve hava akışı iyi olan bir kasayla çok zor değil aslında.
Sistem 1 haftalık hocam.

Bu gün sıvı soğutma aldım 4.2 GHZ de CS de 37 en fazla PUBG de 41 en fazla gördüm. Kasa hava akışına önem verin kablolar hava akışını önlerse fanların bir anlamı kalmıyor. Ve kasanın kapağını açık bıosdan stok soğutucuyu ful devire alın. Eğer soğutucu hala soğutamıyor ise montajda problem
vardır. Değerleri birazdan görsel olarak paylaşırım.

Bu gün sıvı soğutma aldım 4.2 GHZ de CS de 37 en fazla PUBG de 41 en fazla gördüm. Kasa hava akışına önem verin kablolar hava akışını önlerse fanların bir anlamı kalmıyor. Ve kasanın kapağını açık bıosdan stok soğutucuyu ful devire alın. Eğer soğutucu hala soğutamıyor ise montajda problem
vardır. Değerleri birazdan görsel olarak paylaşırım.
Hocam imkansız çünki ben 30 dereceyle başlıyorum zaten. Pubg de 65 lerde geziyor. Aldığnıız değerler abes derecesinde düşük bu havalarda. Hava zaten 30 derece ve %40 nem var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı