R5 2600 sistem aniden kapanıyor

Alp Demir

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi sistem ansızın gidiyor, fakat kasa çalışmaya devam ediyor. Tipik bir AMD sorunu.

Sistem:

~Ryzen5 2600.
~Sapphire RX590 Nitro+
~B450M S2H.
~480 GB SSD.
~Ripjaws 8 GB RAM.
~Thermaltake V200TG + kasayla birlikte gelen Thermaltake 80 Plus 600W PSU.

Sistem boşta olsun, oyunda olsun hiç fark etmiyor. Bir komut verdiğimde aniden donup bir saniye sonra görüntü gidiyor. Sürücü ile ilgili olduğunu sanmıyorum, her sürücüde hatayı aldım. Neredeyse her gün yaşamaya başladım. Dün 3-4 kez oldu ve canımı sıkıyor iyice. Sistemde crack oyun Windows program asla bulunmuyor internetten rastgele dosyalar da indirmem, sistemi iyi kullandığımı düşünüyorum ama sorundan nefret ettim. Bana önerebileceğiniz yolları yazın.

Sürücü:
~F51 BIOS.
~20.9.2 GPU driver.
~Windows 10 Pro 2004.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 4 ay önce temiz kurulum yapmıştım. Temiz kurulumdan önce de yaşıyordum sorunu fakat şu son bir aydır iyice arttı.

PSU kaynaklı olabilir lakin PSU nuz gayet kaliteli uzun bir süre geçmeden bu sorun olcağını zannetmiyorum zaten pek haşır neşir olduğumuz bir donanımda değil. SSD bazlı bir hata olabilir.
Başka bir SSD veya HDD ile deneme şansınız var mıdır?

Farklı grafik kartı driver sürümü denediniz mi?
defalarca denedim ama DDU ile silip 20.9.1 WHQL sürümü deniyorum şuan. Olursa yazarım.
Sistem gittiğinde sürekli siyah ekran mı kalıyor yoksa kendini bir süre sonra yeniden başlatıyor mu ?
Ben Restart tuşuna basana kadar aynı kalıyor.
Sistem gittiğinde sürekli siyah ekran mı kalıyor yoksa kendini bir süre sonra yeniden başlatıyor mu ?
Ben Restart tuşuna basana kadar aynı kalıyor.
PSU kaynaklı olabilir lakin PSU nuz gayet kaliteli uzun bir süre geçmeden bu sorun olcağını zannetmiyorum zaten pek haşır neşir olduğumuz bir donanımda değil. SSD bazlı bir hata olabilir.
Başka bir SSD veya HDD ile deneme şansınız var mıdır?
Başka ssd ile deneme şansım yok maalesef. HyperX fury 3D 480GB modelini kullanıyorum emin değilim doğru çalışıp çalışmadığından. Test edebileceğim bir program var mı?

Kasanın içini kontrol eder misiniz ? Tam takamadığınız kablolar, fanda hafif yamukluklar vb olabilir. Özellikle ekran kartı bağlantılarına ve işlemci fanına dikkat edin.

Başka bir GPU driver deneyin. En sorunsuzu ve stabili 20.4.2 WHQL diye biliyorum. Eski driverınızı DDU ile güvenli modda kaldırın ve bu driverı yükleyin.

Ayrıca görüntü aldığınız kablonun (HDMI veya VGA) düzgün takılı olduğundan emin olun. Kabloda arıza olabilir. İmkanınız varsa başka bir kablo ile de deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Kasanın içini kontrol eder misiniz ? Tam takamadığınız kablolar, fanda hafif yamukluklar vb olabilir. Özellikle ekran kartı bağlantılarına ve işlemci fanına dikkat edin.

Başka bir GPU driver deneyin. En sorunsuzu ve stabili 20.4.2 WHQL diye biliyorum. Eski driverınızı DDU ile güvenli modda kaldırın ve bu driverı yükleyin.

Ayrıca görüntü aldığınız kablonun (HDMI veya VGA) düzgün takılı olduğundan emin olun. Kabloda arıza olabilir. İmkanınız varsa başka bir kablo ile de deneyebilirsiniz.
Şuan DDU ile kaldırıp WHQL sürüme geçtim hatayı tekrar alırsam dediğiniz diğer adımları da deneyeceğim. Çok teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı