R5 2600 sistem çok ağır çalışıyor

Samet9aya43

Hectopat
RAM
16
SSD veya HDD modeli
480gb ADATASU630
Ekran kartı
RTX2060
Anakart
B450 S2H
İşlemci
Amd Ryzen5 2600
Merhaba, öncelikle sıkıntım bir şeyler indirirken veya yüklerken örneğin; Valorant, LoL, Steam'den herhangi bir oyun vb...
Bilgisayarım neredeyse kullanılamayacak raddeye kadar yavaşlıyor. Fareyi neredeyse kıpırdatamıyorum bazen...
Bir şey indirmediğim zamanlarda ise çok fazla FPS düşmesi veya gereken performansın altında FPS alıyorum...
LoL'de 100 FPS zor alıyorum öyle diyeyim.
Artık Discord bile donmaya ve kasmaya başladı.
SSD de bir sıkıntı olduğunu düşündüm fakat test ettiğimde sağlığı %100 gözüküyor, PCBenchmarkta da %85 skor alıyorum.
Memtest'te de hiçbir sıkıntı çıkmadı.
Bilgisayarda eğer doğru kontrol ettiysem viruste yok kafayı yemek üzereyim...

Sistemim:
Ekran Kartı: RTX 2060 6 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600.
Anakart: Gigabyte B450 S2H.
RAM'ler: 2x8GB.
SSD: 480GB ADATASU630.

M2 SSD al temiz kurulum yap sorun kökten çözülecek güven bana.

Aynı SSD ile aynı sorunu yaşamıştım, kronik sorunlu maalesef. CrystalDiskMark ile hız testi yapıp sonuçları paylaşır mısınız?
Hızı da normal çıkıyor bende de vardı aynı sorun. Hızı normaal sağlık sorunu yok M2 SSD taktım uçtu bilgisayar.

Trojan virüsü gibi geldi. Bilgisayarına temizinden diskleri biçimlendirerek bi format atarsan çözülecektir. Sistemin gayet iyi.

Edit: Bir şey indirirken oluyormuş, iyi okumamışım. Ama gene de lolde vs. fps düşmesi yaşadığın için ben gene de format at derim.

Hızı da normal çıkıyor bende de vardı aynı sorun. Hızı normaal sağlık sorunu yok M2 SSD taktım uçtu bilgisayar.
Doğru gerçi, ben de hayret etmiştim hız ve sağlık değerlerim normal çıkmasına rağmen drop sorunları yaşamama. Aylarca çözüm aramıştım boşuna. :) Şu an hala sistemde öylesine takılı duruyor ama değerleri dibe çöktü.

Aynı SSD ile aynı sorunu yaşamıştım, kronik sorunlu maalesef. SSD değiştirince düzelmişti. CrystalDiskMark ile hız testi yapıp sonuçları paylaşır mısınız?

1741387271060.png

Test sonucu böyle geldi, galiba sıkıntı SSD de herkesin düşündüğü gibi,
SSD'yi zaten değiştirmeyi düşünüyordum önerdiğiniz fiyat performans M2 SSD var mı?

Dosya Ekleri

• 1741387200196.png
    1741387200196.png
    27 KB · Görüntüleme: 19
Doğru gerçi, ben de hayret etmiştim hız ve sağlık değerlerim normal çıkmasına rağmen drop sorunları yaşamama. Aylarca çözüm aramıştım boşuna. :) Şu an hala sistemde öylesine takılı duruyor ama değerleri dibe çöktü.
Bende de öyle ama kurulum yaparken yaptıgım hata yüzünden SSD'yi söktüğüm zaman Boot edilemiyor. Süs diye duruyor PC'de😁

Eki Görüntüle 2440356

Test sonucu böyle geldi, galiba sıkıntı SSD de herkesin düşündüğü gibi,
SSD'yi zaten değiştirmeyi düşünüyordum önerdiğiniz fiyat performans M2 SSD var mı?
Evet sorun SSD'de. Ben direkt Samsung 970 Evo Plus'a geçmiştim, bütçe çok yoksa forumda bütçenizi belirterek konu açabilirsiniz, arkadaşlar bütçenize uygun öneride bulunacaktır. Uzun zamandır piyasaya bakmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı