Çözüldü R5 2600 sistem kapanıyor fakat kasa çalışmaya devam ediyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Türkay1907

Femtopat
Katılım
2 Ocak 2021
Mesajlar
37
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 3 haftadır bu sorunu yaşıyorum. Oyun oynarken ekran kapanıyor sesler falan her şey gidiyor fakat kasa çalışmaya devam ediyor işlemci fanı çalışıyor ekran kartı fanı çalışıyor. Dün akşam bilgisayar oyun oynarken tam 3 kez 20 dakika aralıklarla kapandı. Yaklaşık 1 ay önce işlemcimde ısınma problemi çıktı oyunlarda 80 90 derece civarına çıkıyordu. İşlemcimde ki ısınma problemiyle mi yoksa ekran kartı veya PSU ile alakalı bir sorun mu? Şimdiden teşekkürler.
Ekran kartım: RTX 2060 MSI Ventus.
İşlemcim: AMD R5 2600.
Ana kartım: ASUS TUF Gaming B450-PLUS
 
Garanti bittiyse ücret alırlar. Eğer işlemcinize yük bindiğinde kapanıyorsa bu ya sıcaklıktan olur çözümü bağlantıları kontrol edip termal macun değişimi vsdir. Eğer sıcaklıktan kapanmıyorsa güç kaynağını kontrol etmek gerekir.
dün akşam bilgisayar kapandığında bios ekranında cpu over temperatur error yazdı yani kesinlikle sıcaktan kapanıyo termal macununu kontrol ettim termal macununda sorun yok kurumamış sanki daha yeni sürülmüş gibi soğutucuyu iyice kontrol ettim tamamıyla yerine oturuk yapılabilecek herşeyi yaptım fakat hala devam ediyo ac odyssey oynuyordum biraz önce 2 kez kapandı
 
Dün akşam bilgisayar kapandığında BIOS ekranında CPU over temperatur error yazdı yani kesinlikle sıcaktan kapanıyor termal macununu kontrol ettim termal macununda sorun yok kurumamış sanki daha yeni sürülmüş gibi soğutucuyu iyice kontrol ettim tamamıyla yerine oturuk yapılabilecek her şeyi yaptım fakat hala devam ediyor AC Odyssey oynuyordum biraz önce 2 kez kapandı

O zaman güç kaynağınızda sorun var. Ya da Kasanız yeterli hava almıyorda olabilir. CBP kapatmayı deneyin. Eğer düzelirse Sıcaklıktandır. CBP kapatmak için BIOS üzerinden CPU ayarlarına girmeniz gerekiyor.
 
Anakart marka modelini Google yazarak CPB kapatmak diye bir sürü makale ve video var rahat bir şekilde yapabilirsin. CPU ayarları gibi bir yer olması lazım.

CPB'yi kapattım 10 dakika boyunca AIDA64 üzerinden yaptığım stres testinde 82-83 derece arasında bir sonuç verdi Prime95'ten de test yaptım bilgisayar kapanıcak mı diye 10 dk yaptığım testte bilgisayar kapanmadı normalde Prime95 testinde 2 dakika içerisinde bilgisayar kapanıyordu. Sorun şu anlık çözüldü gibi duruyor fakat önceden bu ayarı kapatmadan ferah ferah bir oyun deneyimi yaşıyordum anlaşılan gene de bir güzel işlemci soğutucusu alacağım galiba teşekkürler sorun çözüldü konu kapanabilir.
 

Geri
Yukarı