Çözüldü R5 2600 sistemde BF 2042 oynarken mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
RAM
16 GB 3200 mhz 16 cl
SSD veya HDD modeli
2 TB m2 ssd
Ekran kartı
GTX 1080 ti
Anakart
B450M pro m2 max
İşlemci
ryzen 5 2600
Öncelikle merhaba,

Şimdi 1 hafta önce bilgisayara BF 2042 yükledim 1-2 gün oynadıktan sonra mavi ekran aldım. Tekrar oynamaya çalıştığımda da 5 dakika oynayamadan mavi ekranı tekrar veriyordu. Ben de ekran kartını RAM'leri sök tak yaptıktan sonra 1-2 gün daha oynamaya devam ettim. Sonra tekrardan hata verdi yazdıklarımın aynısı tekrarlandı ben de bu sefer sorunun kaynağı için Memory. Dump dosyasına bakayım dedim ama Memory. Dump dosyası ya da minidump klasörü de Windows klasöründe yok. Yerini değiştiriyorum tekrar mavi ekran alıyorum ama yine gelmiyor. Sorunu da çözemiyoruz sök tak, sök tak bıktım. Bu arada bu hatadan sonra diğer oyunlarının bazılarında da mavi ekran veriyor yalnız sök tak yaptıktan sonra yalnızca BF 2042 de alıyorum hatayı. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

• Ryzen 5 2600.
  • GTX 1080 Ti.
  • B450M Pro M.2 Max.
  • 16 GB RAM.
  • 2 TB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet arkadaşlar ben soruna neyin sebep olduğunu bu forumdaki önceki makalelerden tespit ettim ve yaklaşık 4 gündür test ediyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım. Sorun ekran kartını 8x2 pin girişini tek kabloyla enerji vermemden kaynaklanıyormuş. Ekran kartına yaklaşık olarak 2 yıldır tek kablo ile enerji veriyordum ama 4 gün önce çift kablo ile enerji vermeye başladığımdan beri hiçbir uygulamada mavi ekran almıyorum. Yardımcı olan arkadaşlar teşekkürlerimi sunuyor, hepinize iyi forumlar diliyorum.
Şimdi söyle yaplım. Varsa SSD için FW update kontrol et.
Sonra ilk KINGSTON SSD'yi komple sök ve sistemi test et hata alıp almadığını kontrol et.
Akabinde SANDIS SSD'yi komple sök ve sadece KINGSTON takılı iken sistemi test et.
Bunları dediğim şekilde yapıp sonuçları bildir.
Olay Görüntüleyicisinden Sistem kısmının raporlarını paylaşın.

Eğer varsa aldığınız mavi ekran hatasının fotoğrafını paylaşın.

Ve son olarak aşağıdaki konuda belirtilen ayarları uygulayın ve yorum kısmında Ali Güngör'ün belirtmiş olduğu sorunu yaşamadığınızdan emin olun.

Yukarıdaki bağlantıda Olay görüntüleyici raporunu paylaştım ancak Minidump konusundaki ayarların birebir aynısını yapmama rağmen dosya windows klasöründe hâla yok. Bilgisayarda CCleaner'ı da sildim. Bütün ayarlamalardan sonra yine mavi ekran almaya devam ediyorum.

Olay Görüntüleyicisinden Sistem kısmının raporlarını paylaşın.

Eğer varsa aldığınız mavi ekran hatasının fotoğrafını paylaşın.

Ve son olarak aşağıdaki konuda belirtilen ayarları uygulayın ve yorum kısmında Ali Güngör'ün belirtmiş olduğu sorunu yaşamadığınızdan emin olun.

Yukarıdaki bağlantıda Olay görüntüleyici raporunu paylaştım ancak Minidump konusundaki ayarların birebir aynısını yapmama rağmen dosya windows klasöründe hâla yok. Bilgisayarda CCleaner'ı da sildim. Bütün ayarlamalardan sonra yine mavi ekran almaya devam ediyorum.

Alıntıla Cevapla Etiketle
Rapor

Son düzenleme:

Özür diliyorum, herkese açık bir şekilde paylaştım
Dosyayı herkese açık olacak şekilde paylaşın.

Burada da mavi ekranın görüntüsü var. Yüzden 0'dan yukarı çıkıp dump dosyasını yazmıyor diye biliyorum.

Özür diliyorum, herkese açık bir şekilde paylaştım

Dosya Ekleri

• IMG_0117.JPG
    IMG_0117.JPG
    149,9 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
Olay Görüntüleyicisinde çok fazla hata gözüküyor. Aldığınız Mavi Ekran Hatası da (WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR) pek basit bir hata değildir. Bu yüzden şahsen sorunun neyden kaynaklandığını tam olarak söyleyemiyorum. Bilen birisinin gelip yardımcı olması daha doğru olur. @KojiroHyuga04 @Enes3078

Minidump.rar

Şu adımı bile atabildik ya teşekkürler beyler

Yeni format attığımdan dolayı elimde olan dosya sadece bu

Küçük bellek dökümünü seç ve sistemi yeniden başlat.
Yeni bir m2 ssd almıştım, ssd'ye format attıktan sonra başladı bu mevzular bunu da ekleyeyim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı