R5 2600 ve 1070 Ti sisteme PSU tavsiyesi

Makaleler
1
Arkadaşlar selamlar.
Sistemim:
  • 1070 Ti
  • R5 2600
  • TUF B450 PLUS GAMING
  • 16 GB 3200MHz RAM
  • 120GB SSD ve 2TB HDD
Bu sisteme Dark Guardian adlı kasayı almayı düşünüyor, yanında da Aerocool 500W +80 aktif PFC RGB LED'li güç kaynağınını almayı düşünüyorum sizce hata yapmış mı olurum?
Şu an kasam ve güç kaynağım Dark Spartan ve High Power 600W (sanırım +80).

Son düzenleme:
Güç kaynağını kullanıyorum, giriş seviyesi bir güç kaynağı. ARGB özelliği olduğundan dolayı da biraz pahalı. 600W-650W gibi değerleri görmeye çalışın derim. Bütçe nedir? Elinizde olan güç kaynağının fotoğrafını atar mısınız? Modelini görüyorsanız onu da yazabilirsiniz.

Kasayı da kullanıyorum, harbiden güzel kasa. Hava akışı anlamında da çok iyi kendisi. Eksi yönü olarak; yan kapağın, HDD tutacakların gibi çok göz önünde olmayan noktaların malzeme kalitesi çok da iyi değil.

Son düzenleme:
Güç kaynağını kullanıyorum, giriş seviyesi bir güç kaynağı. ARGB özelliği olduğundan dolayı da biraz pahalı. 600W-650W gibi değerleri görmeye çalışın derim. Bütçe nedir? Elinizde olan güç kaynağının fotoğrafını atar mısınız? Modelini görüyorsanız onu da yazabilirsiniz.

Elimdeki güç kaynağının markasını bilmiyordum, bir arkadaş bakabilir misin demişti o sırada şöyle bir fotoğraf çekmiştim. Yeni güç kaynağı alacak olmamın sebebi kasamı değiştirmek gibi bir heyecana girme isteğim ve o kasada PSU'dan görüntü aldığımız kesmenin olması + şu anki güç kaynağımın kablolarını sevmiyorum. Örgüleri yok ve sarı siyah kalitesiz kablolar gibi duruyorlar. 150 lira verip sleeve kablo almak yerine elimdeki güç kaynağını satar üstüne bu bahsettiğim Aerocool cylon 500W +80 güç kaynağını almak daha mantıklı geldi (estetiksel açıdan). Tabi yine güzel PSU tavsiyen var ise beklerim. İlk olarak bütçeyi şöyle düşünüyorum. Dark Spartan ve High Power 600W +80 PSU'mu 450 liraya sattığımı varsayıyorum. 450 lira ile Dark Guardian alıyorum ve satıp elde ettiğim param sıfırlanıyor. 200 lira nakitim var biriktirdiğim. Üstüne en fazla taş çatlasa 200 lira eklerim ki o da 400 TL PSU bütçesine denk geliyor. Ama dersen ki sadece kasanı 250 TL'ye sat, üstüne 200 lira ekle ve Dark Guardian'ı al. Güç kaynağın kalsın ona da istediğin şekilde 150 liraya falan sleeve kablo seti al. Yine aynı fiyatlara denk geliyorlar. 1. seçenekte bahsettiğim gibi güç kaynağımı ve kasamı değiştirsem 400 TL harcamış oluyorum ki 400 TL'ye şu dönemde 600w +80 PSU alabilir miyiz bilmiyorum, 2. seçenekte güç kaynağımı sabit tutup kasamı değiştirip sleeve kablo seti alırsam da 350-400 lira çıkıyor yine.

Dosya Ekleri

• 94960289_542942953318273_6147547554469904384_n.jpg
    94960289_542942953318273_6147547554469904384_n.jpg
    97,5 KB · Görüntüleme: 36
Biraz uykulu olarak anladığım kadarıyla yazayım. Güç kaynağı High Power ise kalitelidir, değiştirip Aerocool Cylon almak açıkçası mantıksız kaçar, High Power üst model değil ancak Aerocool'dan iyidir. Sleeve kablo almak daha mantıklı. Ben Aerocool Cylon kullanmama rağmen kırmızı sleeve kablo kullanıyorum ve gerçekten hoş oluyor. Ben beyaz tavsiye ederim ama ucuza bulduğum için (60₺) set olarak aldım direkt.

Biraz uykulu olarak anladığım kadarıyla yazayım. Güç kaynağı High Power ise kalitelidir, değiştirip Aerocool cylon almak açıkçası mantıksız kaçar, High Power üst model değil ancak Aerocool'dan iyidir. Sleeve kablo almak daha mantıklı. Ben Aerocool cylon kullanmama rağmen kırmızı sleeve kablo kullanıyorum ve gerçekten hoş oluyor. Ben beyaz tavsiye ederim ama ucuza bulduğum için (60₺) set olarak aldım direkt.

Anladım. O zaman diyorsun ki elindeki kasayı sat üstüne 200 ekle istediğin kasayı al, 150 liraya da sleeve kablo seti çek bak keyfine? Hiç boşu boşuna kasa ve güç kaynağını satıp 400 lira harcayıp daha düşük seviyede bir güç kaynağı alma? Bu arada umarım Dark Guardian'ın hava akışı Dark Spartan'dan iyidir yoksa boşu boşuna maceraya girmiş olacağız :)

Arkadaşlar selamlar.
Sistemim:
  • 1070 Ti
  • R5 2600
  • TUF B450 PLUS GAMING
  • 16 GB 3200MHz RAM
  • 120GB SSD ve 2TB HDD
Bu sisteme Dark Guardian adlı kasayı almayı düşünüyor, yanında da Aerocool 500W +80 aktif PFC RGB LED'li güç kaynağınını almayı düşünüyorum sizce hata yapmış mı olurum?
Şu an kasam ve güç kaynağım Dark Spartan ve High Power 600W (sanırım +80).
Bence elindeki PSU gayet iyi ama sırf estetik dursun diye değiştireceğim diyorsan da bence 600W olanını al.

Bence elindeki PSU gayet iyi ama sırf estetik dursun diye değiştireceğim diyorsan da bence 600W olanını al.

Ah bütçeyi aşmasa yapıştıracağım. Almasına alırım fakat babam ile uğraşmak istemiyorum. Pek değişiklik yapıp masraf çıkartmayı sevmiyor :D.

@peniks aynen, öyle diyorum. Kasanın hava akışı gerçekten çok iyi, o konuda kalıbımı basarım. Fanları da güzel, kontrolcüsünden fan hızı ayarlanabiliyor, ben orta derecede kullanıyorum ve hala çok yeterli.

Kasadaki ses seviyesi nasıl acaba? Desibel ölçüp bir program ile bilgilendirir misin hızlıda iken? Rica ediyorum ama üşenirsen daha sonra da yapabilirsin veya yapmayabilirsin. Kasamın yan camının oraya telefonu dayayıp "ses seviyesi öçler" splend apps adlı firmanın uygulaması ile ölçeceğim ben.
Edit: Ölçtüm ortalama 53 desibel diyor.
@peniks aynen, öyle diyorum. Kasanın hava akışı gerçekten çok iyi, o konuda kalıbımı basarım. Fanları da güzel, kontrolcüsünden fan hızı ayarlanabiliyor, ben orta derecede kullanıyorum ve hala çok yeterli.
Bu arada şeyi de tam bilmiyorum. ARGB gibi ayarlayabiliyor muyuz gerek Asus'un ışıklandırma programlarından falan ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı