R5 2600 ve GTX 1660 Ti Oyunlarda anlık takılmalar

efearda53

Hectopat
Genel olarak CS:GO oynuyorum. Başka oyunlarda pek far ketmeden ama oyun böyle bildiğiniz 2-3 saniyeliğine donuyori sonra duzeliyor. Bazen bu süre 10 saniyeyi dahi bulabiliyor ve biraz sinir bozucu oluyor. Aynı sorunu bazen masaüstünde de yaşıyorum.
Sistemim:
Ryzen 5 2600 islemci
ASUS B450M-K anakart
2x8 GB 3000 MHz RAM
ASUS GTX 1660 Ti ROG STRIX ekran kartı
600W PSU
ViewSonic VX2458-C-mhd monitör
Ekran kartı ve anakart sürücüleri güncel
Bir de bununla alakalı mi bilmiyorum çok saçma bir şekilde oyunu oynarken bilgisayarı tam kullanmıyor. Ekran kartı ve işlemci kullanimi %50'lerde kalıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genel olarak CS:GO oynuyorum. Başka oyunlarda pek far ketmeden ama oyun böyle bildiğiniz 2-3 saniyeliğine donuyori sonra duzeliyor. Bazen bu süre 10 saniyeyi dahi bulabiliyor ve biraz sinir bozucu oluyor. Aynı sorunu bazen masaüstünde de yaşıyorum.
Sistemim:
Ryzen 5 2600 islemci
ASUS B450M-K anakart
2x8 GB 3000 MHz RAM
ASUS GTX 1660 Ti ROG STRIX ekran kartı
600W PSU
ViewSonic VX2458-C-mhd monitör
Ekran kartı ve anakart sürücüleri güncel
Bir de bununla alakalı mi bilmiyorum çok saçma bir şekilde oyunu oynarken bilgisayarı tam kullanmıyor. Ekran kartı ve işlemci kullanimi %50'lerde kalıyor.
Oyun sırasındaki ölçümlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Öncelikle günaydın arkadaşlar dün gece konuyu açarken bir kac yazım hatası yapmışım bundan dolayı uyari aldım ve mesaj yazamadım değerlerini paylaşmak için en yakın zamanda bir yoldaş maçı atıp telefondan kaydedecegim
Depolama birimim 1 tane 1 tb harddisk 1 tane 240 GB crucial sata 3.0 ssd windows surumum pro ama onunla ne alakası olduğunu anlamadım home yaparsam düzelir mi? Ve verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim
Bir de SSD HDD sağlığını olcebilecegim bir uygulama var mi
Ve windowsu prodan nasıl home a döndürebilirim

Son düzenleme:
Öncelikle günaydın arkadaşlar dün gece konuyu açarken bir kac yazım hatası yapmışım bundan dolayı uyari aldım ve mesaj yazamadım değerlerini paylaşmak için en yakın zamanda bir yoldaş maçı atıp telefondan kaydedecegim
Depolama birimim 1 tane 1 tb harddisk 1 tane 240 GB crucial sata 3.0 ssd windows surumum pro ama onunla ne alakası olduğunu anlamadım home yaparsam düzelir mi? Ve verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim
Bir de SSD HDD sağlığını olcebilecegim bir uygulama var mi
Ve windowsu prodan nasıl home a döndürebilirim
Harddisk veya SSD kullanmanızın oyununuza drop girmesinde pek etkisi olmamıştır. Kendim de HDD'ye oyunlarımı kaydedip oradan oynuyorum SSD'yi sadece yazılımlar ve Windows için kullanıyorum. Windows sürümünüzün de bunda etkili olduğunu düşünmüyorum ama Sosyal'de Windows 2004 sürümünü nasıl yapacağınızla alakalı bir yazı mevcut dilerseniz sizde sürümünüzü 2004 yapın. (Windows 10 Sürüm 2004 Yükseltme Rehberi - Technopat)
Bilgisayarınızı yeni aldıysanız donanım güncellemelerinizi yapınız. Yine bilgisayarınızı yeni aldıysanız oyunu bir kaç kez oynadıktan sonra sorununuz düzelecektir. Sanırım artık ekran kartları -tam çalışma detayını bilmiyorum- hafıza tekniği kullanıyorlar ilk önce oyun içindeki textureleri hafızalarına alıyorlar ve birdaha aynı texture karşınıza çıktığında geç yüklenme gibi bir durumla karşılaşmıyorsunuz.

bilgisayarı yazın almıştım bu sorun başta da vardı ama sonra arttı ve başıma dert olmaya başladı bundan dolayı buraya yazmıştım. dediğin gibi ben de windows sürümüyle alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü en son sürüme güncellediğimde de aynısı devam ediyordu şu anki sürümü bilmiyorum ama bir de ekran kartı ve anakart driverleri geforce experience ve bios üzerinden yapıyorum da diğer sürücüleri nerden bulabilirim bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim bir de hdd ve ssd mi teste soktum sonuçları da buraya bırakıyorum
ssd.JPG
hdd.JPG

bilgisayarı yazın almıştım bu sorun başta da vardı ama sonra arttı ve başıma dert olmaya başladı bundan dolayı buraya yazmıştım. dediğin gibi ben de windows sürümüyle alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü en son sürüme güncellediğimde de aynısı devam ediyordu şu anki sürümü bilmiyorum ama bir de ekran kartı ve anakart driverleri geforce experience ve bios üzerinden yapıyorum da diğer sürücüleri nerden bulabilirim bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim bir de hdd ve ssd mi teste soktum sonuçları da buraya bırakıyorumEki Görüntüle 517955Eki Görüntüle 517956
PSU markanızı ve modelini belirtir misiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı