R5 2600 ve RX 5600 XT darboğaz yapar mı?

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim, biraz tereddütte kaldım, ilk önce işlemcimi değiştirmem daha mantıklı gibi duruyor. Teşekkür ederim tekrardan :)

İşlemci ağırlıklı oyunlarda tam besleyemiyor ama işlemci ağırlıklı olmayan oyunlarda yeterli besliyor. Besleyemediği oyunlardan örnek Shadow of The Tomb Raider var diğerlerinde pek sorun yok. 2600, 2600X'e kıyasla %4-5 civarı güçsüz desek de çok sorun olmayacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşın paylaştığı teste istinaden yüksek ayarlara çektim, içiniz rahat olsun. Kaldı ki arkada spotify, tarayıcı, skype, discord vs açıktı.

@Esperoja hocam 4 Ekim tarihinde bu konuda ufak bir tartışma yaşamışsınız, belki tekrar tartışmak istersiniz. İşlemci odaklı oyunlar haricinde darboğaz yapmaz. Mesela GTA V.
Tartışmaya gerek yok, bu konuda pek bilgim yokken yaptığım bir yorum o 🙂.

Yanlış müttefik çağırmışım o zaman. Ama cidden, işlemci ağırlıklı ve optimizasyon özürlü oyunlar dışında darboğaz yapmaması gerekiyor.

Ha, o konuda size katılıyorum ben de RTX 2060 ile i7 4790 ile işlemci ağırlıklı oyunlar dışında pek darboğaz yaşamıyorum. Ben attığınız konuda hiçbir oyunda darboğaz olmaz demişim şu anki düşüncem sizle aynı. Ki doğru değerlendirdiğimde R5 1600 ile 5600 XT grafik bazlı oyunlar dışında darboğaz yapıyor, ancak genelde o bilgisayar ile grafik bazlı oyunlar oynandığı için sıkıntı çıkarmadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı