R5 2600 ve RX 570 sisteme 144 Hz monitör alınır mı?

Ben R5 2600X ve RX 570 Nitro+ kullanıyorum. Bana kalırsa özellikle AAA oyunlarda bu donanımlar 144 Hz in hakkını veremez. CSGO tarzı e-spor oyunlarını oynayacağım derseniz eğer çok fark yaratır ve çok daha avantaj sağlar ama BF1 den örnek vereyim, 1080p'de en düşük ayarlara çekmeme rağmen 144 FPS'nin üstünü stabil bi şekilde göremedim. Ayrıca sürekli 120/150 arası gezeceği için FPS çok daha rahatsız edici ve akıcı olmayan bi oyun deneyimi yaratır diye düşünüyorum.

Bu Hz ve FPS olayı ise; Hz demek bir monitörün saniyede göstereceği kare sayısı, yani sen 200 FPS alsan dahi eğer 60 Hz ise maksimum 60 FPS görürsün. Eğer 144 Hz monitör alıp maksimum 60 FPS alırsan da yine maksimum 60 FPS görürsün. Tabi ne kadar çok FPS o kadar çok akıcı oyun demek.

Hayır öyle bir şey yok. Monitörün 60Hz de olsa 60 FPS ile 100 FPS arasındaki farkı hissedersin.
Ben niye hissedemiyorum peki? Veya insanlar neden 144 Hz'e 240 Hz'e dünyanın parasını veriyor o halde?

Son düzenleme:
Başladık gene. Ben niye hissedemiyorum peki? Veya insanlar neden 144 Hz'e 240 Hz'e dünyanın parasını veriyor o halde?
Bu konuyla alakalı @BilgisayarKurdu 'nunda yazılarınıda okumuştum bu konu ile ilgili.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı