Çözüldü R5 2600 ve RX 580 sistemde görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jisoo

Kilopat
RAM
Corsair Vengeance LPX 2x8GB
SSD veya HDD modeli
Samsung EVO 870 250GB
Ekran kartı
Sapphire Nitro+ RX580 SE 8GB
Anakart
MSI B450 Tomahawk
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600
Merhaba, dün sorunsuz çalışan bilgisayarım bugün açılmıyor. Fanlar dönüyor fakat herhangi bir görüntü yok. Anakart üzerinde VGA LED'i yanıyor. Çözüm için yaptıklarım ise şu şekilde:
  • RAM'leri tek tek her slota denedim.
  • Ekran kartını çıkarıp anakart üzerindeki HDMI çıkışına bağladım, görüntü yok.
  • BIOS pilini söküp bir müddet sonra yeniden taktım, değişen bir şey olmadı.
  • HDMI kablosunu test ettim, çalışıyor.
Bilgisayarın güç tuşuna basılı tutmama gerek kalmadan bir kez basınca bilgisayar kapanıyor. Başka ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Yani dün sıkıntısızdı her şey. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekran kartı sağlam o zaman. Anakarta bakmak lazım. Zaten 2600 ile görüntü almazsınız. İşlemci ile ilgili herhangi bir işlem yaptınız mı?
Ekran kartını diğer yuvaya da takıp deneyebilirsiniz. VGA LED yanması normalde GPU işareti.

İşlemcinizde dahili grafik birimi olmadığı için onboardda görüntü vermez başka ekran kartı takıp deneyin kartı kullanırken kaç derece sıcaklıklarda kullandınız Max ve kaç saat kullanıldı o sıcaklıklarda.

Bir ihtimal anakartta da sıkıntı olabilir.

Ekran kartını eski kasaya takıp deneyebilirsiniz. Sonuçta deneme için olacak.

Ekran kartı sağlam o zaman. Anakarta bakmak lazım. Zaten 2600 ile görüntü almazsınız. İşlemci ile ilgili herhangi bir işlem yaptınız mı?

Çözüm
Hayır, dediğim gibi dün hiçbir sıkıntı yoktu. Akşam saatlerinde çalıştırmaya çalıştım ancak hiçbir görüntü alamadım. Olağan şüpheli anakart gibi duruyor. HD5670 ile de görüntü alamadım çünkü. Başka nasıl test edebilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı