Çözüldü R5 2600 ve RX 590 sistemde darboğaz olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Ryzen 5 2600 ve RX 590 sistem alacağım, elimde ise eskiden kullandığım 1280x1024 monitör var. Darboğaz sıkıntısı çıkarır mı yoksa 1080P monitör mü alayım?

Çözüm
Amacım FPS,görüntü değil. :)

Dostum, darboğaz yaşamazsın. Darboğaz dediğin olay, işlemcinin GPU'ya yetişememesi. Eğer mevcut monitörünü kullanırsan, ekran kartının %99 yani tam yük altında çalışmayacaktır. Elbette 1080P'ye göre daha çok FPS alırsın ama bu seni memnun etmez. Kısacası GPU düşük kullanım adı altında yeni bir konu açarsın buraya. :)
BenQ 21.5" RL2240HE Eye-Care 1ms Full HD Gaming Led Monitör Sarı/Siyah - Vatan Bilgisayar Bu monitörden kullanmıştım bir ara, ne zamandır yatıyor bir kenarda. Bir sıkıntısı bile yok, anlaşabilirsek yollayabilirim, en azından işin görülmüş olsun. Bu monitörü almayın düşünsen de, düşünmesen de, o sistemle o çözünürlüğe sahip bir monitörde kullanma, verim alamayacaksın. Şöyle bir örnek vereyim, verilen yayın 8K çözünürlükte de olsa, televizyonun 1080p çözünürlükte olduktan sonra o yayını izleyemeyeceksin, izleyebilsen de sana geldiği kadar verimli olmayacak.

RX5700 ile 75Hz kullanıyorum :D Ama çok FPS oyunu oynamıyorum, diğer oyunlarda zaten 100 fps üstünü görmüyorum ayarları fulleyince.

Konu sahibi FPS'e bakıyor herkes sizin gibi FPS oyunu oynamayıp oyunları ultrada oynamıyor, milletin cevabına ha-ha atmadan önce kendinize baksanız keşke :D ?

Bu konuları niye açıyorsun anlamıyorum. Az araştırın yahu buraya yazacağınızı internete yazsanız cevap çıkacak zaten.Bide konun onaylanmasını felan bekliyorsunuz ilginç :)

O sisteme 75Hz monitör hakaret olur. Bütçenizi bir süre biriktirin, İtopya'da 144Hz 1MS monitörler indirime giriyor ara sıra, uygun bir zamanda alın. Gerçekten çok fark ediyor.

1080P 75 Hz , 1080P için ideal olan RX 590'a hakaret olamaz. 144Hz olması elbette daha iyi olur ancak abartmamak lazım. Önerdiğiniz sitede en ucuz 144Hz monitör şu anda kampanya dahilinde olmasına rağmen 1000TL. Yani arkadaşının bütçesinin tam iki katı. Ayrıca itopya'nın satış sonrası desteğinin berbat olduğunu belirtmek isterim, yeni ürün alacak arkadaşlar için.

Bu konuları niye açıyorsun anlamıyorum. Az araştırın yahu buraya yazacağınızı internete yazsanız cevap çıkacak zaten. Bide konun onaylanmasını felan bekliyorsunuz ilginç. :)

2012 yılında açılmış bir konu içerisinde yanlış bilgi edineceğine, burada doğru konu başlığı altında konu açması herkes için daha iyidir. Belki bu arkadaşımız açmış olabilir, bundan sonraki 500 arkadaşımız açmak zorunda kalmayacaktır. Bu konulara niye cevap yazıyorsun anlamıyorum. Yardımcı olmayı bırak, gereksiz ötesi bir cevap. Mesajların paylaşılmadan önce onaylanması gerekiyor asıl.

Ryzen 5 2600 2012 yılında çıktı zaten gidip baksın yanlış bilgi edinsin. Şakamısın ? Bunun gibi binlerce konu açılıyor hergün görmüyorsunuz galiba.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı