R5 2600 ve RX 590 Tabanlı Sistem Donuyor

-TheYaso

Megapat
Bugün Vatan Bilgisayar'dan hazır sistem olarak Sapphire RX590 Nitro - AMD Ryzen 2600 - Gigabyte B450M S2H - G.Skill 2x8 GB Seagate 1TB - Hyper X Fury 480 GB SSD bu bilgisayarı topladım ve içinde 1 TB eski PC'deki harddiskim takılı. Sıfırlayıp taktık. Fakat day Z oyununu oynarken aniden oyun donuyor ve oyunu oynayamıyorum. Görev yöneticisinden kapatmaya çalışırken oyunun yanıt vermediği yazıyor. Ayrıca ekranımda oyun oynamazken bile ince ince mavi çizgiler çıkıyor, geri gidiyor hemen. Siyah bir ekrandayken mavi mavi noktalar şeklinde piksel midir nedir artık onlar hareket ediyor ama sadece siyah ekrandayken belli oluyor. Ekran kartı driveri vb bütün driverleri kurdum şu anda Windows'un deneme sürümü var. Yarın Key geldiğinde onu orijinale geçireceğim fakat bu sorunların düzeleceğini sanmıyorum. Vatan Bilgisayar'a iade yapmayı düşünüyorum veya götüreceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazır sistem de ekran kartı takılı gelmez şayet geldiyse giriş yerlerinde sıkıntı olabilir. Sen kartı çıkar bastırarak bir tak, dene, bak, olmadı iade edersin.

Benim de GTX 1650 Gaming X olan sistemimde ara ara cızırtılar oluyordu hdmı kablosunu iyice bastırınca düzeldi. Yani yeni bir hdmı kablo ile dene sorun devam ederse git direk iade et sana servise gönderelim derlerse kabul etme iade iste yoksa servisle uğraşır durursun. İade alırsan da Nvidia lı bir sistem toplamanı tavsiye ederim

Ekran kartı sorunu olabilir. Başka kart varsa idarelik onunla deneyin. En iyisi aslında iade edin gitsin. Hazır sistemle ugrasilmaz alman bile hata.
Hazır sistem aldığın zaman ürüne göre 300 tl ye yakın indirim oluyor. Benim rtx 2060 lı sisteminde 500 liralık bir indirim oldu. O yüzden bilerek yorum yap

Sorun ekran kartında gibi görünüyor. Sürücü vs denemeleri de başarısız olmuş. Montaj sırasında tam yerine oturmamış olabilir diyeceğim ama donma ile bi ilgisi olmaz diye düşünüyorum. Görev yöneticisi vs açabiliyorsunuz sonuçta görüntü geliyor. Hiç teknik servis işine girmeyin iade edin bence.

Şu hazır sistemlerin çoğunda sıkıntı çıkıyor arkadaş. Burada günde 1-2 kere kesin denk geliyorum. Burası Türkiye, keyfinden 300-500 lira indirim yapmıyor adamlar. Kesin birşeylerden kısıyorlar bundan şüphem yok. Bilgisayar toplamak zahmetli iş sabırlı olmakta fayda var. Parçaları belirleyip indirim kaldırım kovalayarak gayet o indirimlilere yakın fiyatlara kendiniz toplayabilirsiniz. Acele edip keyfinizden ve paranızdan olmayın. Montaj vs. de o kadar zor değil gözünüz korkmasın. Bir youtube videosuna bakar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı