R5 2600X RX 580 sistemde donma sorunu

AlphadoX

Hectopat
Sistemimi 1 aralık 2019'da aldım. Fakat garip bir şekilde ekran donuyor ekran 5-10 saniye donuk kaldıktan sonra monitör no signal verip gidiyor ama bu yaşanırken kasa hala açık oluyor ancak PC'ye restart atarak tekrar girebiliyorum. Ve bu olay sık sık değil genelde haftada bir 10 günde bir falan oluyor şöyle ki olayın yaşanma süreleri şöyle.

1)28 aralık 2019 (LOL, Spotify ve Discord açıktı LOL tam oyun bulduğunda dondu)

2)3 Ocak 2020 (yine LOL, Spotify ve DC açıktı yine oyun bulduğunda dondu)

3)Dün 8 Ocak 2020 (bu sefer loldeydim dakika 5-6 civarı baseye döndüm tam iteme tıkladım dondu)

Ekran kartının driveri güncel. Monitörü 1 ms modunda kullanıyorum ve HDMI kablosu kullanıyorum. Sistemim şöyle:

Ryzen 5 2600X.
ASUS STRIX RX580.
Gigabyte B450M S2H (BIOS F41 sürümünde DisplayPort alınca güncelleyeceğim)
Seagate Barracuda 1 TB.
Toshiba OCZ TR200 480 GB.
Monitör: ViewSonic VX2458-C-mhd.

Sorun olay günlüğünde şöyle gözüküyor:

unknown.png

Hata'da olay 6008, eventlog sistemin kapanışı beklenmiyordu diyor önemli de ise olay 41, kernel Power yazıyor onda da sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış diyor.

Arama hata oranı(Seek Error Rate) biraz yüksek gözüküyor, bunun nedenli olduğunu söylemek şuan yanlış olur, eğer tekrar dosya oluşursa gönder tekrar yeni dosyayı kontrol edelim, sen diğer dediklerimi yaptıysan şuan bilgisayarı gözlemle.

Arama hata oranı(seek error Rate) biraz yüksek gözüküyor, bunun nedenli olduğunu söylemek şu an yanlış olur, eğer tekrar dosya oluşursa gönder tekrar yeni dosyayı kontrol edelim, sen diğer dediklerimi yaptıysan şu an bilgisayarı gözlemle.

Az önce maalesef tekrar dondu. Nedense sorun daha da sıklaşmaya başladı Minidump'a herhangi bir belge de gelmedi ne yapacağım bilmiyorum.

Farklı bir önerim bulunmuyor kusura bakmayın :(

Bu videodaki takılan kabloları çıkarsanız yeterli.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı