R5 2600X sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımın özellikleri genel olarak fena değil ve oyunlarda da bilgisayarım ısınmıyor. FPS'de düşüşler yaşamıyorum, bilgisayarıma göre gayet iyi oyun oynayabiliyorum. Belli oyunlarda veya dakikada bir olmasa bile belli süreç içerisinde sürekli mavi ekran alıyorum. Servise gönderdim fakat bir sorun tespit edemediler, sistem montajını aldığım firma yapmıştı, montajda da problem yok. Performans testleri de beklediğim gibiydi, bilgisayara ne kadar para verdiysem onun dönüşü olarak performans alıyorum kısacası. Bir örnek vermem gerekirse, şu aralar nedense Bannerlord'a girdikten birkaç dakika sonra mavi ekran alıyorum fakat eş zamanlı League of Legends'a girdiğimde mavi ekran almıyorum. Dediğim gibi sürekli değil de belli aralıkta mavi ekran alıyorum. Çözümü nedir, bilen varsa ve yardım edebilirse çok sevinirim.

Minidump: Minidump.rar

Sistem Özellikleri:
AMD Ryzen 5 2600X 3.6GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 12nm / İşlemci
Seagate 2TB Barracuda 256MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 / Harddisk
XPG 512 GB SX8200 PRO PCI-e GEN3x4 M.2 / SSD (3500 MB Okuma / 2300 MB Yazma)
G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V Siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual Kit / RAM
MSI B450M PRO-VDH Max 3866MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX / Anakart
MSI GeForce GTX 1660 Super Aero ITX OC 6 GB GDDR6 192 Bit / Ekran Kartı
Cooler Master Masterbox MB311L RGB 600W Tempered Glass USB 3.0 Mini Tower / Kasa
 
Son düzenleyen: Moderatör:
bilgisayarımda sürekli oyunlar çöküyor, napacam bilmiyom, senin dediklerini yaptıktan sonra dıdıdıt diye bi ses çıkıyor sanki fare mouse falan çıkarttığında çıkan ses ve ekran kapanıp açılıyor arada daha doğrusu böyle siyah oluyor sonra görüntü geliyor. lol'de de sürekli oyun çöküyor.
 
BIOS sürümünü güncelle. Bu "7A38vBA" sürüme güncelle.

BIOS ayarlarını default yap. Yani fabrika ayalarına getireceksin.

"sfc /scannow" rehberini uygula.

BattlEye kaldır.

Diskine HD Tune yazılımı ile "error scan" testi yap ve "health" sekmesini paylaş.

HD Sentinel yazılımı ile sağlık dereceni paylaş ve S.M.A.R.T verini paylaş.

Ekran kartı sürücünü güncelleyebildin değil mi?


Ekran kartına OCCT yazılımı ile 3D testini yap. 15-20 dakika boyunca test yap. Crash verirse söyle.

Ekran kartına overclock yaptıysan geri çekmelisin.

Perşembe gününden beri aldığınız mavi ekranların minidump dosyasını paylaşın.
 
Selam, dediğiniz her şeyi genel olarak yaptım. Net olarak şunu yaptım veya şunu yapamadım gibi şeylerin görülmesi için madde madde yazacağım.

-Öncelikle BIOS ayarlarının nasıl default yapacağımı vesaire bilmediğim için hiç ellemek istemedim, bana yardımcı olabilecek bir arkadaşımda yok bu alanda.

-sfc /scannow rehberini inceledim ve söylenenleri yaptım. Bunun sonucunda bir hata tespit etti, bunun ekran görüntüsünü paylaşayım sizlerle, https://www.upload.ee/image/12881703/Ekran_goruntusu_2021-02-14_002009.png

-BattlEye gözükmüyor bilgisayarımda, daha önce sildim galiba.

-HD Tune'da NVMe ADATA SX8200PNP (512 GB) yazılı harddiskin error scaninde bir şey çıkmadı, ekran görüntüsünü de paylaşayım, https://www.upload.ee/image/12881757/HDTune_Health_NVMe____ADATA_SX8200PNP.png
Ayrıca ST2000DM008-2FR1 (2000GB) olan diski tarıyor, onun işlemleri bittiğinde ekran görüntüsünü paylaşacağım.

-HD Sentinel için ekran görüntülerini paylaşayım, https://www.upload.ee/image/12881770/Ekran_goruntusu_2021-02-14_004651.png ve https://www.upload.ee/image/12881772/Ekran_goruntusu_2021-02-14_004705.png

-OCCT yazılımıyla 3d desti yaptım yaklaşık 20 dakika kadar ve crash vermedi.

-Ekran kartımı sağlıklı bir şekilde güncellediğimi düşünüyorum fakat net değil. @KojiroHyuga04 'un yardımlarıyla hem ayarlardan Display Nvidia ile hem Nvidia Experience ile hem de söylediği programla sürücümü güncelledim.

-Ekran kartıma herhangi bir overclock yapmadım.

-Minidump dosyamı paylaşmıştım fakat tekrar buraya bırakayım, Minidump.rar

Ayrıca yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim, arkadaşlarım veya ailemde bilgisayar hakkında geniş bilgileriyle bana yardımcı olabilecek kimse yoktu ve bunun sebebini servise gönderdiğim firma çalışanları bulamamıştı. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyordum. Kısacası teşekkür ediyorum herkese, daha çözülmemiş olsa bile gerçekten ilgi alakanız beni mutlu etti. @283156
 
Tamamdır.

Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşırsın zaten.

Rica ederim.

Diskler ile ilgili bir sıkıntı yok.

"sfc /scannow" rehberini başarıyla tamamlanmış.

Şu an o zaman BIOS default yapmayın. İleride sorun yaşarsanız yaptırırız.
 
@283156 mavi ekran şu aralar yemiyorum fakat olduğunda tekrar minidump dosyalarını paylaşırım, evet. Şu anda yaşadığım sorun oyunların çökmesi, yani anlamadığım bir şekilde oyunlar çökmeye başladı. Nerede hata yaptığımı pek anlamadım fakat şöyle bir bakınca hata yediğim üç oyun var: Mount and Blade II: Bannerlord, League of Legends ve Assassin's Creed Odyssey. League of Legends'ı yana koyarsak Bannerlord ve Odyssey'i ben EpicGames'den aldım. Acaba EpicGames'den aldığım için mi bu tür problemler ortaya çıkıyor? Steam üzerinden aldığım oyunlarda hiçbir problem yaşamadım diyebilirim. A way out, Sherlock Holmes: Devil's Daughter ve PubG gibi oyunlar oynadım fakat bir problem yaşamadım. Gerçi PubG'ye ilk girdiğimde BattlEye yüzünden problem olmuştu, orası ayrı.
Bu arada, acaba firmadan overclocklu olabilir mi? Bunu nasıl tespit edebilirim veya nasıl düzeltebilirim?
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar, oyunlar neden kendi kendine kapanır? Bunun bir nedeni olmalı sanıyorum, anlamıyorum cidden. League of Legends oynuyorum ve oyun kapanıyor kendi kendine. Ne abi bu? Cidden kafam çok karışık ve sinir olmaya başladım. Ne zaman atacağı da belli olmuyor. GTA 4 oynuyorum onda da kapanıyor kendi kendine oyun. Belki GTA 4'de türkıçe yamadan sorun vardır ama bilmiyorum.
 

Geri
Yukarı