R5 2600X vs R5 5500

CPB'yi BIOS'tan kapatabiliyorsun. Zaten bir kez kapat tekrar uğraşma.

Geçerli dakikadan izle:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1680441577476.png

Değerler şu an böyle hocam

Sistemi uzun süre bu şekilde kullanmayı düşünüyorsan 5600 geçişi daha doğru olur. Bir süre default kullandıktan sonra da kaliteli bir soğutucu alıp O.C ile daha da performansını yükseltirsin ya da direkt CPB ile kullanırsın.

2. nesilden 5. nesile geçmek çok fark ettirir ve dediğim gibi uzun süre aynı sistemi kullanmak istiyorsan aradaki farkı ileride hissedersin.

Ekran kartını RX570'den Gigabyte RTX 2060 olarak güncelledim, RAM 8 GB'di çift 2X 8 3200 MHz olarak güncelledim. Monitör de değiştirdim bir işlemci kaldı. Onu da güncellersem uzun bir süre değiştirmem diye düşünüyorum.

Boştaki sıcaklıklar bir anlam ifade etmez. Oyunda kaç derece oluyordu önceden, şu an kaç oluyor? Düşüşün sebebinin sıcaklık olduğu kanısına nasıl vardın? Bunları cevaplamalıyız.
Önceki değerleri hiç kontrol etmedim. ancak 80 üstü görmüştüm bir aralar. Şimdi Dm aratıp denerim kaç oluyor diye.

O halde 5600'e geçmeye çalış sen. Bütçen yetmiyorsa biraz daha bekleyip öyle al. Bir süre CPB kapatıp stok soğutucuyla kullanırsın, bütçen olunca soğutucu alırsın. Bu şekilde gayet uzun süre sorunsuz bir kullanım elde edersin.

2.el işlemci almak mantıklı mı bilmiyorum 2.el alırım yüksek ihtimalle.

Ryzen'da ikinci el riskli ama onu da göz önünde bulundur. Pin yamultması çok kolay. Daha dün arkadaşım sıfır aldığı 5600'ün pinlerini yamulttu. Sonrası tamir. :D
sahibinden param güvende olarak sipariş vereceğim.
Ben 1500x'den 3600x'e geçtim 2. el alarak. Eğer sorunsuz ise alınır.
1680442938217.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı