R5 3350G Sisteme SSD Eklenirse Oyunlarda Donma Sorunu Geçer mi?

• Konuyu başlatan tpl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 461

tpl

Megapat
Daha fazla  
HDD WD Blue sağlık %100 ama Resident Evil Village ve FIFA 23'te ara ara takılmalar yaşıyorum.

SSD alsam bu sorunları aşar mıyım?

ETS 2

GTA 5

CS:GO

Böyle sorunlar yaşamıyorum.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    108,1 KB · Görüntüleme: 32
  • 2.png
    2.png
    158,8 KB · Görüntüleme: 26
  • e.png
    e.png
    946,3 KB · Görüntüleme: 24
Donmalar HDD veya SSD kaynaklı olmaz. SSD alırsanız sadece oyunların ara ekranları daha hızlı yüklenir. Performansta bir değişiklik olmaz. Ekran kartınız düşük kalıyor bu oyunlar için. Harici bir ekran kartı almanızı öneririm.

Sanırım harici ekran kartı yok sisteminde. doğru mudur
Evet ben de öyle gördüm işlemcinin dahili ekran kartını kullanıyor, o da bu oyunlar için yetersiz kalıyor doğal olarak.

Hayır performansta bir değişim olmaz. İlk fotoğrafta "missing SSD" demesinin sebebi orada boot Drive ile alakalı, SSD sadece Windows'un hızını arttırır. Şu an daha iyi FPS için daha iyi GPU lazım size.

Ara ara takılmaların sebebi iGPU sistem RAMinden kullandığından dolayı sisteminde belli bir miktar RAM kullanmasından da kaynaklı RAM temelli takılmalar yaşadığını düşünüyorum.

Ara ara takılmaların sebebi iGPU sistem RAMinden kullandığından dolayı sisteminde belli bir miktar RAM kullanmasından da kaynaklı RAM temelli takılmalar yaşadığını düşünüyorum.
Benchmarka göre 16gb 3000mhz corsair ramleri var. Ramdan değil GPU sıkıntı bu sistemde. Harici GPU yok.

Yani ikisi de aynı kapıya çıkıyor ama daha iyi bir RAM almak çözmez bu sorunu. Arkadaş çözüm arıyor sebep değil 😀

Yani ikisi de aynı kapıya çıkıyor ama daha iyi bir RAM almak çözmez bu sorunu. Arkadaş çözüm arıyor sebep değil 😀

Aslında RAM miktarını arttırmak geçici bir çözüm olur ama mantıklı değil.

İnsanlara neden ekran kartı alması gerektiğini anlatmazsan SSD alırlar hocam bu gibi durumlarda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı