R5 3500 RX 5500XT sistem oyun oynarken kapanıyor

zeX

Decapat
Katılım
4 Haziran 2020
Mesajlar
12
Bilgisayarım oyun oynarken bir anda kapanıyor sıcaklık değerlerini kontrol ediyorum ama bir sorun gözükmüyor, önceden böyle bir şey olmuyordu sorunum ilk olarak bilgisayara 2. bir monitör bağladığım zamanda ortaya çıkmıştı bende ekran kartımın çift monitörde zorlandığını düşündüm fakat başka oyunlarda kapanma sorunu olmadı sonra uzak masaüstü bağlatısı açıkken yaptığını fark ettim ama kapalıyken de olduğunu gördüm ve şu an tek monitör kullanıyorum. Bilgisayarımın şu anda kapanmadığı tek oyun League of Legends olarak gözüküyor kapandığı oyunlar Hunt Showdown ve wtich it bunlar dışında bir oyun deneyimlemedim şu anda. İşlemcimin macunu kurumuştu onu değiştirdim fakat değiştirmek için çıkartırken fana yapışık bir şekilde işlemci kilidini açmadan çıktı fanın altından söktükten sonra pinlerini kontrol ettim 2,3 tanesi yamılmıştu alet yardımıyla düzelttim. Oyun harici test programlarında FurMark vb programlarda kapanma sorunum olmuyor.

Teknik özellikler:

Ryzen 5 3500.

XFX RX 5500 XT OC 4 GB.

16 GB 3000 MHz RAM.

500 GB M.2 SSD.

500 watt PSU.

Ek olarak yaşadığım ufak bir dikkatsizlikten ötürü ekran kartımın HDMI girişine bağlı olan VGA to HDMI dönüştürücüsü fazla gerginlikten dolayı koptu, koptuğu esnada UC kısmındaki bağlantı yeri ekran kartımda takılı kaldı kablosu ayrıldı sadece, bu olay 2. ekranımı takmadan önceydi.

OCCT ile Power, işlemci ve ekran kartı testlerimi yaptım, kasa temizliği yapıldı, bağlantılar kontrol edildi hatta tamamını söküp yeniden taktım fakat hala aynı sorundevam etmekte. 1 defa WattMan hatası aldım sadece.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    768,8 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı