Yaklaşık 1.5 ay önce yeni bir sistem aldım ve aldığımdan beri bu WHEA-Logger hatası ile karşılaşıyorum. Dediğiniz gibi, asla oyunun ortasında ya da stres testi yaparken reset problemi yaşamadım. Ya oyun menüsünde iken ya da oyun bittikten sonra bir işlem yapmaya çalıştığımda sistem yeşil ekran verip reset atıyor. Benim işlemcimde, ekran kartımda AMD. Bu hafta NVIDIA kart ile sistemi test edeceğim ve sorun ekran kartımı, değil mi onu göreceğim.
Ancak sizin durumunuzda format atana kadar normal olan sistem format sonrası farklı tepki vermiş. Eğer format öncesinde ki Windows sürümünüzde değilseniz, belki bir ihtimal Windows sürümüyle alakalı olabilir. Yabancı forumlarda yaptığım araştırmalarda Windows sürümü ile ilgili bir yazı vardı. Ancak aynı sürümde iseniz, donanımsal olma ihtimali de var. Ben hem WHEA-Logger 18 hem de Kernel Power 41 hatası alıyorum, sistem reset attığında. Kernel Power 41 hatası alıp, işlemci kaynaklı olduğunu bulan bir arkadaşımız vardı bu forumda. Konusunu buraya ekliyorum. Sizin için de fikir olabilir.
Öncelikle herkese merhaba. Sistemim: Anakart= ASUS B450M Dragon bulk AMD B450 soket AM4 DDR4 ATX Gaming(oyuncu) anakart. İşlemci= Ryzen 5 3600. Ekran kartı= XFX AMD Radeon RX 5600 XT thıcc III Ultra 6 GB GDDR6 192Bit DX12 GAMING. RAM= Adata XPG Spectrix D60G AX4U300038G16A-DT60 16 GB (2x8GB)...