R5 3500X RX 5600 XT sistem FPS takılma oluyor

Canwhy

Femtopat
Daha fazla  
Witcher 3 oynarken 70-80 FPS alıyorum ama benchmarklara baktığımda 80-90 arası FPS aldığını görüyorum ayrıca Dark Souls 3 de anlık takılmalar yaşıyorum format attım oyunları silip tekrar yükledim yine de düzelmedi yardımcı olabilecek var mı sistemimin diğer parçaları.

Ryzen 5 3500X.
16 GB RAM.

Monitörün kaç Hz?
Ayrıca başka bir ekran kartından bu karta geçiş yaptı isen eski ekran kartının kalıntıları kalmış olabilir.
Eğer böyle bir durum var ise DDU ile silebilirsin.
Ayıraca sürücülerini güncelle.

Monitörün kaç Hz?
Ayrıca başka bir ekran kartından bu karta geçiş yaptı isen eski ekran kartının kalıntıları kalmış olabilir.
Eğer böyle bir durum var ise DDU ile silebilirsin.
Ayıraca sürücülerini güncelle.
144 Hz monitörüm var başka bir ekran kartından bu karta geçmedim yine de DDU ile silip tekrar driver yükledim sorun devam ediyor.

Bu işlemciyi RTX 2070 ile kullanıyorum. Kesinlikle bir darboğaz söz konusu değil gayet rahat rahat yetiyor 2k'da. Muhtemelen ekran kartı driver güncellemesini yapmalısın ve oyunun patch'lerini yüklemelisin varsa. Diğer bir ihtimal V SYNC açmıyorsun FPS uçuyor. Monitörün kaç herz ise ona sabitle FPS'yi.

Adata SU630 SSD'i kullanıyorum problem SSD olabilir mi?

Konu açık bir konu. PSU bile sorunlu olabilir. Yükte ki voltajı karşılayamadığı için otomatik olarak UV yaparak FPS düşüşü yaşıyor olabilirsin.
SSD'nin okuma yazma testini yapmanda fayda var. Stres testide önemli. FurMark ile ekran kartı, Memtest ile RAM'leri teker teker dene. Sonuçları biraz araştır anlarsın gariplik var mı yok mu? Direk olarak cevap vermek zor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı